Stockport - Morecambe
2 - 0

Väntan är över - Stockport County Uppflyttade till League One
Horsfall njuter lite extra efter sitt avgörande mål. Foto: Stockport County

Ord är överflödiga. Efter en överlägsen match där allt var avgjort efter åtta minuter kunde County äntligen fira den åtrovärda uppflyttningen till League One.

Matchen spelades, matchen avslutades, planen stormades. Nu firar vi! Här har ni matchrapporten:

Redan från första sekund var det full gas från hemmalaget. I andra matchminuten får County en frispark efter att Sarcevic rivits ned vid hörnflaggan. Bailey skickar in en flack boll som rensas ut till matchens första hörna.

Sarcevic lägger in bollen mot Pye, men den rensas bort av en Morecambe-fot.

Stockport har en vana av att avgöra tidigt, och redan i åttonde minuten skulle Countys bästa målskytt för säsongen sätta The Hatters i en bekväm sits. Hela anfallstrion samarbetar då Madden slår ett inlägg mot bortre stolpen där Wootton nickskarvar till Olaofe som gör mål på volley. 1-0 till Stockport!

Olaofe firar målet som säkrar uppflyttning. Foto: Stockport County

Tanto skulle fortsätta att dominera spelet tillsammans med sitt lag, full av glädje och energi. I 14 minuten tror många att Olaofe ska sätta sitt andra mål för dagen efter att ha tagit sig förbi sin försvarare. Rawson i Morecambe gör det bra och lyckas med nöd och näppe göra en avgörande brytning.

Två minuter senare börjar Tanto att känna av tacklingen och lägger sig ner i gräset. I den 18 minuten verkar det emellertid som att han kan fortsätta. Efter ytterligare två minuter tvingas County till sitt första byte då det blir uppenbart att Olaofe inte kan fortsätta. In istället kommer mittfältaren Lemonheigh Evans.

Det är en tuff match där båda lagen lyckas skapa chanser och en hörna var, men hemmalaget är helt överlägsna. Efter 30 minuter blir matchen rätt långtråkig om man jämför med Stockports övriga fajter under säsongen.

I den 44 minuten skapar Madden ett läge då han slår en magisk boll till Camps som gör en tajmad löpning. Avslutet är tamt och går ut till inspark.

En minut senare skapade Bristow ett målläge efter en krossboll från Sarcevic, men avslutet blockas. Efter fem minuter är tanken att domaren ska blåsa av, men Sarcevic har andra planer. Sarcevic slår hörnan mot giganten Horsfall som kommer högst i duellen och nickar in bollen i kassen. 2-0

Nu ska det väl ändå var avgjort?

Hemmalaget fortsätter att skapa chanser direkt i andra halvlek. Wootton och Lemonheigh Evans samarbete resulterar i en hörna. Efter lite avbrott slår Stockport hörnan i 51 minuten. Pye är briljant och spelar vidare till Camps som går på avslut. Han slår den mot bortre stolpen och Mair måste sträcka ut sig rejält för att rädda skottet.

I den 63 matchminuten byter hemmalaget ut Knoyle medan Byrne får vara med och påverka sista halvtimmen.

Tre minuter senare går Bailey på avslut från distans. Avslutet går på en försvarares hand och leder därför till frispark. Bailey kliver upp igen men skjuter över mål.

I den 70 minuten gör Stockport ett trippelbyte. Bailey går ut och Richards kliver in. Madden blir ersatt av Powell, medan Sarcevic byter med Barry som gör sin efterlängtade comeback på Edgeley Park.

Hemmalaget har mycket bollinnehav och fördelar det mellan laget, men det finns inte mycket att rapportera om från minut 70 till 85.
I 85 minuten fyrar Senior iväg bortalagets första avslut för kvällen, men skottet går långt över.

Ett överlägset Stockport väntar på att få höra slutsignalen, och när visslan väl ljuder är det ett fullsatt Edgeley Park som stormas av euforiska supportrar. Efter 14 års längtan får de äntligen fira återkomsten till League One!

Livet är en fest

Det var inte bara ett, utan två lag som blev uppflyttade idag. Wrexham krossade jumbon Forest Green med hela 6-0 och får likväl fira hemma i Wales.

Veteranen Hinchliffe kliver upp på förstaplatsen i racet för guldhandsken, men ännu viktigare är att han är den första spelaren i Stockports 141-åriga historia att vinna uppflyttning tre gånger.

Morgondagen är långt borta och då ska vi ta del av en härlig intervju.