2019-01-13 15:15

Everton - Bournemouth

Varje match är en måstematch

Varje match är en måstematch

Everton har gått kräftgång i ligan den senaste tiden och spelet har varit en stor besvikelse med stort bollinnehav utan att kunna omsätta det i chanser. När spelarna sen gör enkla försvarsmisstag så är förlutsten ett faktum. Nu måste det vända.

Everton har en plan och styrelsen har ett uttalat mål om att vinna Premier League inom tio år. Vi kan se ljuset i tunneln men vi måste ta oss igenom tunneln och det måste ske nu. Trots flera ganska överkomliga motståndare så har det blivit flera förluster den senaste tiden. Detta måste få ett slut nu, annars kommer vi vara indragna i bottenstriden i mars. Många olyckskorpar kraxar om att Silva är överskattad och att han alltid startar ligan bra men inte kan fullfölja under hela säsongen. Visst har han visat vissa brister i att kontrollera matcher och att hitta nycklar för att låsa upp stängda matcher men när ska vi ge spelarna skulden? Vissa spelare har underpresterat under tre olika tränare (Koeman, Unsworth, Allardyce, Silva beroende på när de värvats), när ska vi lägga skulden på dessa? Spelare som Schneiderlin, Walcott, Niasse, Davies, dessa spelare är överflödiga. När vi sen tittar på spelare som inte riktigt håller måttet som Kenny, Tosun, Calvert-Lewin så har vi ett problem, vi har många spelare men de flesta är på sin höjd mediokra. Detta gör att Silva måste spela med sina nyckelspelare alldeles för mycket, de ser trötta ut. Sen har vi spelare som inte riktigt fått en fast roll i laget, spelare som Sigurdsson, Richarlison och Bernard. Det är inte konstigt att truppen har problem men det finns hopp och det är en värvning av en anfallare samt att Silva vågar ta några viktiga beslut och peta våra stjärnspelare. De behöver känna flåset i nacken och/eller få vila.

Inför matchen mot Bournemouth så tar laget mer eller mindre ut sig själv förutom på en punkt, vänsterbacken är ett dilemma. Ska han spela med Digne som varit en av lagets bästa spelare eller ska han sätta in Baines som visade en riktigt bra form senast, kanske båda? Två vänsterfötter som pumpar in bollar framför mål? Men vem ska trycka dit dem? Alltid samma problem med avsluten och min personliga åsikt är att spela Tosun som ändå är den enda renodlade anfallaren vi har (vägrar räkna in Niasse som bara är ett enda stort mysterium när han spelar, inte ens medspelarna verkar förstå vad han vill). Oavsett så måste vi få in spelare framför mål.

Bournemouth vet alla vad de kan och hur de kommer spela, spelar vi dåligt så blir det förlust mot ett lag som gärna går till anfall. Leicester lade sig på försvar och hoppades på misstag av Everton (som självklart kom) men så kommer det inte att se ut mot Bournemouth. De kommer att vilja gå med många spelare framåt när tillfälle bjuds och jag skulle bli chockad om Silva väljer att ställa över Mina igen. Mina är en nyckelspelare då han är den enda mittbacken som kan spela bollen framåt. I senaste matchen lät Leicester Zouma sköta uppspelen och då är vi ofarliga. Det var väldigt tydligt i och med att de satte in pressen bara för att styra uppspelen till Zouma. Med Mina och Digne samt förhoppningsvis Coleman så har vi tre försvarare som kan ta bollen framåt. Kenny, Zouma och Keane var en mumsbit för Leicester. Självklart bli Gana och Gomes viktiga för Evertons spel, när de är bra är Everton bra och jag hoppas att Gomes plattmatch senast bara var ett olycksfall i arbetet. Han är nyckeln på mittfältet.

Spelmässigt tror jag att Everton kommer vilja föra spelet men att Bournemouth mönstrar ett lag med många offensiva kontringsspelare. De kommer att satsa rejält vid bolltapp och det gäller för Evertons backlinje att vara nogranna och alerta. Men nu är det dags för spelarna att stå upp och visa sig, jag skulle vilja se en riktig styrkedemonstration men jag skulle nöja mig med en seger. Tyvärr tror jag att det blir en spelmässigt dålig match med oavgjort som utgångsbud. Men... jag hoppas verkligen att Everton kan lyckas få till avslutet och trycka dit en uddamålsseger.

Min startelva:
                  Pickford
Coleman Keane Mina Digne
                    Gana 
Richarlison Gomes Sigurdsson
                  Bernard
                   Tosun

Jag vill se Bernard i en fri roll bakom anfallaren där han kan lösa det lågt stående försvaret. Jag litar på att Gana tillsammans med MIna och Keane kan lösa de defensiva uppgifterna. Genom att ha Sigurdsson längre ner i planen tillsammans med Gomes så har vi två spelskickliga passningsspelare som kan sköta uppspelen, dessutom är båda löpstarka och villiga att ta jobbet defensivt. På kanterna har vi Coleman och Digne tillsammans med Richarlison och mötande anfallare. Mycket rörelse samt mycket bollinnehav. 

Robin Hall2019-01-11 20:24:14
Author

Fler artiklar om Everton