Världens bästa högerback? James cementerar sin status som superstjärna
Tuchel är nöjd med sing wingbacks prestationer.

Världens bästa högerback? James cementerar sin status som superstjärna

Engelsmannen är Chelseas bästa målskytt den här säsongen, den enda andra PL-spelaren med fem mål och fem assist den här säsongen är Liverpools Mohamed Salah.

Det finns något speciellt mellan Reece James och Champions League, trots att det varit en del hinder på vägen. 

Hans tidiga Chelsea-genombrott syntes mot Ajax i CL-gruppspelet 2019, när han kvitterade till 4-4. CL-säsongen blev slutligen en han helst vill glömma.
Att förlora 7-1 mot Bayern München efter två matcher var tungt för James, som hade svårigheter med Alphonso Davies längs samma kant. Det visade att det krävs ett stort steg från att Spela med Wigan i Championship, som han gjorde säsongen innan, till att spela PL och CL med Chelsea.

Tolv månader senare var Thomas Tuchel ny tränare och Reece James hade precis lyft CL-bucklan i Porto, samtidigt som han var en av lagets bästa spelare mot Manchester City i finalen.

James stod för en grym defensiv insats och visade att han är mer än en offensiv ytterback. I tisdags mot Juventus visade han att han har det som krävs för att vara ett hot i motståndarens planhalva, han var en starkt bidragande orsak till att Juventus besegrades med hela 4-0.

Champions League är en turnering för världens bästa spelare, för tillfället är det svårt att hitta någon högerback som är i bättre form än Reece James.

I samband med sitt 2-0 mål blev han Chelseas bästa målskytt i alla tävlingar den här säsongen med fem mål. Sommarens nyförvärv Romelu Lukaku är på andra plats med fyra.

James har även fem assist, endast en PL-spelare har samma mål- och assistsaldo den här säsongen, Liverpools Mohamed Salah

Engelsmannen var även delaktig i lagets 3-0 mål, som gjordes av Callum Hudson-Odoi, samt det fjärde, när hans inlägg hjälpte Timo Werner att skjuta in slutresultatet.

För tillfället finns det mycket jämförelser om Reece James eller Liverpools Trent Alexander-Arnold är världens bästa högerback baserat på nuvarande form. Båda spelarna har definitivt sina styrkor.

James grymma defensiva egenskaper, samt hans nyfunna öga för målskyttet ger honom en liten fördel. Det är även något som Englands förbundskapten Gareth Southgate håller med om, när man ser vilka spelare som blivit uttagna till landslaget under de senaste tolv månaderna. 

Trots allting var Thomas Tuchel försiktig med att nämna James som världens bästa på sin position när han intervjuades av GOAL under måndagens presskonferens. 

‘’För tillfället spelar han som wingback och hans spel håller en väldigt hög nivå.’’, sade Tuchel. 

‘’Om han spelar så måste han vara den bästa versionen av sig själv. Han håller på att förbättra sig och tar ansvar.’’

‘’Hans utveckling är långt ifrån färdig. Han är ännu väldigt ung och han har all potential för att bli en stor och viktig spelare för Chelsea, han är på väg mot rätt håll.’’

James är inte en person som är känd för att säga mycket under intervjuer, men under den senaste landslagspausen frågade GOAL  honom om hans nuvarande form:

’Jag tycker själv att det här är den bästa formen jag någonsin varit i. De senaste resultaten och prestationerna har även visat det.’’

James var redan en speciell talang innan han träffade Tuchel. 2018 var han kapten i Jody Morris lag som vann FA Youth Cup, han vann även lagets pris för Academy Player of the Year.

Hans fina prestationer fortsatte när han följande säsong representerade Wigan och nominerades för EFL Team of the Season men han förblev en ‘’oslipad diamant’’.

Tuchel har slipat diamanten genom klarar instruktioner för vad James kan göra och inte göra.

James har lagt till mer rörlighet i sitt spel, vilket har lett till mera målchanser för honom och gjort honom till en komplett wingback.

Världens bästa? För tillfället är det svårt att argumentera emot det.

Källa: goal.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2021-11-24 17:45:19
Author

Fler artiklar om Chelsea