Veckans Liverpool: Värvning, drömvärvning och prisutdelning

Veckans Liverpool: Värvning, drömvärvning och prisutdelning

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans värvning

Liverpools vecka inleddes med en slutkläm på den transfertwist som blev när klubben efter nära förhandlingar med Norwich City om Jamaal Lewis istället helomvände blickarna mot Olympiakos unga vänsterback Kostas Tsimikas. 24-åringen från Olympiakos fyller den nödvändiga luckan bakom Andrew Robertson i rangordningen och kostar klubben £12 miljoner (+£3 miljoner i bonusar). Värvningen har pekats ut av många supportrar som nödvändig under föregående säsong givet antalet matcher och belastningen på Robertson, vilket också är anledningen till att köpet av Tsimikas känns mycket välkommet. 

...veckans drömvärvning
Tidigt i somras blossade ryktena om Thiago Alcantara till Liverpool upp och välkomnades omedelbart av många supportrar i sociala medier. En spelfördelare med passningskvaliteter som banar för flera assist till fronttrean, mer än bara speluppbyggnad djupare ned i planen. Skoningslösa Bayern München följde upp Chelsea-krossen med att fullständigt slita Barcelona sönder och samman med 8-2 i en match där Thiago var dominant på mittfältet. Matchen följde efter att tyska Bild bekräftat kontakten mellan Liverpool och Bayern, varför förhoppningarna om Thiago till Merseyside inte precis avtog efter fredagkvällens uppvisning. I anknytning till Thiago-ryktena och bekräftad kontakt klubbarna emellan ska det också nämnas att det under lördagen blossade upp skriverier om att Liverpool har 1998-födde Houssem Aouar på radarn, varefter samme Aouar klev ut i kvartsfinalen mot Manchester City och storspelade.

...veckans tragedi
När Philippe Coutinho såldes för en prislapp omkring en och en halv miljard var det märkligt nog delade supporterläger på Merseyside men snart efter kom de flesta att inse vad pengarna hade gett oss, och inte mindre vad pengarna lovade ytterligare ett fönster senare. För den fantasisumman fick Liverpool modet att gå offensivt på marknaden och signa flera världsklasspelare vilket ledde klubben fram till fotbollens två största titlar. I andra änden, det vill säga den spanska, fick man in en Coutinho som inte anpassades rätt till laget. Han bidrog inte det minsta när vi lyckades slå ut Barcelona i semifinalen 2019 och hoppade i lördagskväll in för Bayern München mot sitt Barcelona. Varför inte då stänka in två mål och assistera ytterligare ett för att verkligen cementera den tragedi som är Barcelonas miljardvärvning av Coutinho från oss? 

...veckans prisvinnare

Efter ett fantastiskt, smärtsamt och okonventionellt Premier League-år var det slutligen dags att utnämna säsongens tränare. Det som var en självklarhet blev till ett faktum, Jürgen Klopp gick segrande framför de andra nomineringarna (Frank Lampard, Brendan Rodgers och Chris Wilder) och vann därmed sin första "årets tränare" i England. Detta efter att ha promenerat hem ligan och på vägen vunnit fler "månadens tränare" under en och samma säsong (5) än någon annan tränare före honom. 

Redaktionenludvig.lundqvist@liverpoolsweden.se@lundqvistludvig2020-08-16 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool