Veckans Liverpool: En spännande värvning, ett roligt artikeltips och ett fint glädjebesked

Veckans Liverpool: En spännande värvning, ett roligt artikeltips och ett fint glädjebesked

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans värvning
Det handlar så klart om värvningen av Portos 25-årige ytterspringare Luis Diaz. Han blev officiellt klar för The Reds tidigare under dagen och kommer bära tröja nummer 23. Jürgen Klopp ska vara en stor beundrare av honom och colombianen ser ut att vara en riktigt spännande spelare. Han kommer med all säkerhet ge än mer konkurrens till en redan fantastisk offensiv. 

...veckans artikeltips
Under en vecka utan spel bjöds vi på en rolig och uppfriskande artikel från redaktionskollegan William Heikkanen. Den handlar om Liverpoolspelarna och framför allt Jamie Carraghers och Dietmar Hamanns minst sagt spännande natt i Tokyo efter att laget förlorat finalen i klubblags-VM 2005. En text som varmt kan rekommenderas för de som ännu inte läst den. Läs här.

...veckans matchvinnare
Det handlar om Mohamed Salah som stod för ett mål och en assist i Egyptens kvartsfinal-seger över Marocko tidigare under kvällen. Det krävdes förlängning för att skilja de båda lagen åt men som så många gånger förr låg alltså Salah bakom en seger. Han stod i övrigt för en bra match och den fina Liverpool-formen ser ut att hålla i sig även i landslagströjan.

...veckans mål
Det hämtar vi från de Afrikanska Mästerskapen när Sadio Mané elegant skruvade in en boll nära det bortre krysset via ribban i Senegals 2-0-seger över Kap Verde. Ni hittar Manés fina 1-0-mål här.

...veckans glädjebesked
Harvey Elliott deltog för första gången i en match sedan i september månad. Han spelade drygt 60 minuter mot Wrexham i en träningsmatch för U-23-laget och stod för både mål och assist. Enligt rapporter var tanken med träningsmatchen att Elliott ska vara aktuell för en riktig comeback i FA-cupmötet mot Cardiff nästa helg. Fantastiskt roligt att se 18-åringen på en fotbollsplan igen och förhoppningsvis kan han så sakteliga spela in sig i laget på nytt.  
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-01-30 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool