Veckans Liverpool: ”Varför spelar han 90?”

Veckans Liverpool: ”Varför spelar han 90?”

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans morot
Fabinho har tvingats ta ett stort ansvar som mittback när Virgil van Dijk och Joe Gomez båda gått sönder under hösten. Brassen har steppat upp ordentligt och varit en av lagets bästa spelare från en ovan position. Och nu verkar han få sin belöning. Tidigare i veckan rapporterade nämligen The Guardian att ett förlag om en kontraktsförlängning med en rejäl löneökning ska ligga på bordet. Välförtjänt och säkerligen en morot för brassen att fortsätta prestera på samma höga nivå. 

...veckans “varför spelar han 90?”
Allt talade för att Liverpool skulle vila sina ordinarie spelare när laget under onsdagskvällen tog sig an gruppjumbon Midtjylland i en helt betydelselös avslutande match i CL-gruppspelet. Men så blev inte fallet. När startelvan släpptes återfanns spelare som Fabinho, Trent Alexander-Arnold och Diogo Jota i elvan. Mest anmärkningsvärt var dock att Mo Salah fick spela samtliga 90 minuter. Mycket märkligt om ni frågar mig. 


Missar vintermatcherna. 

...veckans “perfekt tajming - INTE”
Liverpools skadelista är redan diger och väldokumenterad och fick ännu ett namn under helgen när Diogo Jota drog på sig en knäskada. Den första prognosen säger 6-8 veckor. Ett avbräck som inte kunde ha kommit mer olägligt. Liverpool går nu in i säsongens överlägset mest hektiska period och kommer alltså att tvingas ta sig igenom den utan någon riktig uppbackning till fronttrion. Det är nu säsongen avgörs och Jotas skada höjer tyvärr oddsen för en röd ligatitel i vår. 

...veckans "sämsta halvleken sedan Villa borta" 
Första 45 på Craven Cottage var Liverpools näst sämsta halvlek den här säsongen. Endast slagen av 7-2-kollapsen mot Villa. Laget var inte där. Annars bollsäkra spelare som Gini Wijnaldum gav bort bollen på mittplan och annars passningssäkra spelare som Jordan Henderson spred sina bollar lite väl mycket. Laget såg lojt ut och när Scott Parkers Fulham kom ut för att spela fick Alisson Becker en hel del att göra i sin comeback efter skadan han ådrog sig för någon vecka sedan. 

...veckans “har någon en mittback?”
Den bedrövliga första halvleken mot Fulham var inte nog. Dessutom gick Joël Matip sönder och återvände inte efter paus. Takumi Minamino kom in och centrale mittfältaren Henderson flyttade ned i mittlåset - jämte centrale mittfältaren Fabinho. Liverpool avslutade matchen utan mittbackar och klarade av sista 45 utan att släppa in något bakåt. Lite ljus i skademörkret i alla fall.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-12-13 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool