Veckans Liverpool: Avbräck, juniorer och comebacks

Veckans Liverpool: Avbräck, juniorer och comebacks

Säsongen intensifieras och nu ska agnarna skiljas från vetet. Liverpool lyckades, efter mycket om och men, slutligen lösa två viktiga segrar under sportlovsveckan. Liverpoolredaktionen ger er vecka nios tankar.

Veckans junior.
Efter cupfinalen mot Chelsea väntade en ny cup och ytterligare ett ungt Liverpoollag. Southampton väntade i åttondelsfinalen av FA-cupen och så väl Jarell Quansah, Conor Bradley, James McConnell, Bobby Clark, Harvey Elliott som Lewis Koumas startade matchen men veckans junior blir en inhoppare. Jayden Danns klev in efter en fullspäckad vecka i 18-åringens liv när han hunnit med PL-debut, cupvinst och under onsdagsaftonen även tvåmålsskytt. Först visar han på hög teknisk briljans när han tajmar sin löpning perfekt och avslutar med en elegant chipp innan han även visar prov på måltjuvsegenskaper när han befinner sig på rätt plats vid rätt tillfälle till 3–0-målet. I Danns finns det, för första gången på länge, en offensiv akademiprodukt att våga drömma om och det ska bli kul att följa hans resa i slutet av denna säsong och framåt. Ett extra plus till honom som har ett bra namn för framtida ramsor!

Veckans avancemang.
Det känns lite skrytigt, men extremt lyxigt, att kunna ha denna punkt. För känslan är att det nästan är ett nytt avancemang varje vecka. Efter 3–0-segern mot Southampton knep Liverpool åtminstone en plats i FA-cupens kvartsfinal mot Manchester United, och det allra viktigaste var nästan att derbyt mot Everton i ligan blir flyttad till förmån för den matchen. Då får den gedigna skadelistan ett landslagsuppehåll på sig att tillfriskna till avgörandet i ligan.

Veckans avbräck.
Trots att inga nya skador uppkom under veckan så var det ändå ett tufft besked som kom. Alisson Beckers skada är troligtvis allvarligare än vad många först trott. Enligt Jürgen Klopp kommer världens bästa målvakt vara borta en längre period, men inte resten av säsongen. Vad det innebär vill jag inte spekulera i men det låter som att brasilianaren är borta till någon gång in i april. För att stilla den oron så har åtminstone Caoimhin Kelleher tajmat in årets formtopp ganska briljant och jag känner mig trygg i irländarens händer.

Veckans avgörande.
Det var segt, avslaget och frustrerat. Åtminstone i 99 minuter mot Nottingham Forest, men till sist släppte allt det i ren eufori. Med, mer eller mindre, matchens sista touch dök han upp där; gubben i lådan-personifierad. Darwin Núñez kunde med skallen styra in ett ytterst viktigt segermål för Liverpool i toppen av tabellen. Förutom tre poäng ger den vinsten ett lugn inför Manchester City kommande helg där man nästan kan acceptera en poäng även på hemmaplan, eller är det bara jag?

Veckans comeback.
Denna punkt handlar för en gångs skull inte om en match utan snarare om spelarna som återkom från skadebänken. I matchen mot Forest fick vi återigen se Wataru Endo, Dominik Szoboszlai samt Darwin Núñez och ryktena säger att även Mohamed Salah närmar sig en återkomst. Ytterst viktigt att få tillbaka dessa nyckelspelare inför den avgörande våren som stundar, men först står Jürgen Klopp för en svår laguttagning. Sparta Prag väntar i Europa Leagues åttondelsfinal och frågan är hur laget ska formeras? I mitt huvud bör grunden bestå av ungdomarna men jag ser gärna Dominik Szoboszlai få minst 60 minuter för att komma tillbaka i matchform. Däremot tycker jag att såväl Endo som Núñez inte ska ha mer än 30 minuter då de redan verkar vara i hyfsad form. Om ni fick bestämma hur spelar vi mot Prag på torsdag?
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-03-04 07:41:00
Author

Fler artiklar om Liverpool