Veckans Liverpool: Bekräftad övergång, kalabalik och parad

Veckans Liverpool: Bekräftad övergång, kalabalik och parad

Efter en tung gårdagskväll börjar veckan lida mot sitt slut och härmed ger Liverpool-redaktionen er veckans...


...klara övergång.
Efter en förlorad kamp mot klockan under januari-transferfönstret, samt eviga spekulationer, kunde Liverpool äntligen under måndagen bekräfta värvningen av Fabio Carvalho från Fulham. 19-åringen kommer att ansluta till Merseyside från londonklubben den första juli. Talangen har representerat både England och Portugal på ungdomsnivå och lämnar en imponerande säsong i Championship bakom sig när han ansluter till "The reds". Förhoppningsvis kan han fira stora framgångar med Liverpool, både nu och i framtiden. Varmt välkommen!

...tyngsta förlust.
Ja, det är självfallet att jag syftar på förlusten mot Real Madrid igår. För det är nog många (inklusive undertecknad) som anser att just den förlorade drabbningen var säsongens tyngsta och dystraste att smälta. Liverpool reste till Paris i hopp om att få fira sin sjunde Champions League titel. Idag står man istället kvar på sex till antalet medan de spanska mästarna fick utöka sin, redan enorma, ledning av pokaler inom turneringen. 

...kalabalik.
Finns det några andra sätt att beskriva uppladdningen inför den ärofyllda Champions League finalen på? Kalabalik vid insläppet till arenan var ett faktum. Biljettstrul gjorde att flertalet av supportrar, som av allt att döma faktiskt hade matchbiljetter, fick bilda långa köer utanför arenan och missa delar av matchen. Stor kritik har riktats mot UEFA såväl som den franska polisen, där kritiken mot de sistnämnda främst grundar sig i beteendet gentemot supportrarna. Mycket tråkiga scener att beskåda.

...parad.
Tidigare idag kunde både Liverpools herr- och damlag få möjlighet att fira säsongens triumfer framför sina fans. Damlaget firade sin FA Womens Championship titel, en titel som även innebär att laget kommer att husera i högsta ligan nästkommande säsong. För herrarnas del kunde man fira ligacupen och FA cupen under paradens gång. 

...avsked?
Divock Origis avsked blev officiellt förra veckan i och med hans avtackning på Anfield, men enligt ryktesväg kanske inte belgaren blir den enda spelaren som lämnar klubben i sommar. Bland annat gick nämligen den ofta trovärdiga journalisten Fabrizio Romano ut idag med att senegalesen Sadio Mane även han kommer lämna klubben redan nu. Anfallarens kontrakt går ut nästa sommar. Det ska däremot sägas att inget ännu är officiellt ännu, även om det tyvärr pekar mot att 30-åringen och "the Reds" kommer gå skilda vägar. Oavsett vad som sker kommer Sadio Mane, enligt min mening, vara och förbli en ikon i Liverpool och jag önskar honom all lycka i hans framtida karriär, även om det kanske inte fortsätter i Liverpool-tröjan.

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2022-05-29 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool