Veckans Liverpool: Chockbesked och cupavancemang

Veckans Liverpool: Chockbesked och cupavancemang

Sista hela veckan i januari summeras, en vecka som sannerligen innehöll mer än vad någon hade kunnat föreställa sig. LFC-redaktionen ger er…

...veckans chockbesked
Det var nog ingen som var beredd på att 26.1.2024 skulle skaka om hela fotbollsvärlden och framförallt Liverpool. Jürgen Klopp gick ut med att denna säsong blir hans sista på Anfield och då det sedan dess bara gått ett par dagar är det fortfarande svårt att inse och acceptera faktum. Vår tids Shankly tackar för sig och resten av säsongen kommer minst sagt bli enormt känslomässig.

...veckans cupavancemang
Det blev en vecka med dubbla cupmatcher och lika många avancemang. Först slogs Fulham ut i semifinalen av ligacupfinal och där väntar nu final i slutet av februari. I FA-cupen slog Liverpool ut Norwich med 5-2 och avancerade därmed till åttondelsfinal i den turneringen.

...veckans skadeuppdatering
Det börjar ljusna på skadefronten. Under andra halvlek mot Norwich fick Szoboszlai, Robertson och Alexander-Arnold alla göra comeback efter sina skadeuppehåll. Klopp säger också att han hoppas se Thiago, Bajcetic och Tsimikas tillbaka så småningom. Salah har även han rest hem till Merseyside i veckan och kör rehab inför eventuella medaljmatcher i afrikanska mästerskapen. 

...veckans formtoppade spelare
Med Salah borta visste vi att andra var tvungna att kliva fram. Flera spelare har visat fin form på sistone och två av de som stuckit ut och levererat i målprotokollet är Curtis Jones och Diogo Jota. Jones gjorde på söndagen sitt femte mål för säsongen och har redan nu gjort sin målmässigt bästa säsong i karriären. Jota har på de elva senaste matcherna stått för sex mål och fyra assist och placerar sig precis före Darwin Nunez med nästflest mål för säsongen bakom Salah.

 ...veckans födelsedagar
Många gamla Liverpoolprofiler fyllde eller skulle ha fyllt år denna vecka. Jamie Carragher, Jimmy McDougall, Momo Sissoko, Brendan Rodgers och Luis Suarez är bara några av de mer kända exemplen...men samtliga bleknar i jämförelse med Liverpools mest framgångsrika tränare som i tisdags hade blivit 104 år. Att som Bob Paisley ta över jobbet efter Bill Shankly var sannerligen ingen lätt uppgift, men Bob gjorde det på sitt eget sätt och blev under sina nio år på bänken en av tidernas mest framgångsrika tränare. Kan den tränare som tar över efter Klopp bara stå för några procent av vad Paisley gjorde efter Shankly får vi vara mer än nöjda.
 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2024-01-28 20:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool