Veckans Liverpool: En comeback, en debutant och två afrikanska kungar

Veckans Liverpool: En comeback, en debutant och två afrikanska kungar

Ännu en vecka har passerat och The Reds var äntligen tillbaka i spel. Premier League återupptas dock inte förens på torsdag men mycket har ändå hunnit hända i och runt Liverpool. Här kommer några av veckans rubriker:

Veckans transfer fadäs - eller…
Luis Diaz presenterades den 30 januari, alltså dagen för “deadline day”. Samma kväll spred sig rykten om att Fulhams Fabio Carvalho var mycket nära en övergång till Liverpool. När det väl blev “deadline day” var det dock mycket tyst kring den unge engelsmannen. Detta fram tills det enbart vara ett par timmar kvar av transferfönstret. Då kom uppgifterna att Liverpool och Fulham var överens. Inga problem här då?

Jo nämligen att övergången inte hann slutföras innan fönstret stängde. Nu ser detta dock inte ut att vara hela världen, då uppgifter från flertalet journalister nära Liverpool hävdar att klubben fortfarande är överens med Fulham. Så sagan om Fabio Carvalhos vara eller icke vara i Liverpool må inte slutat lyckligt i januari, men än är sagan inte slut. .

Veckans debut…
Sen Luis Diaz presenterades har det rullat oändligt många klipp på colombianen på såväl Twitter som Instagram. Idag var det äntligen dags att se honom springa ut vår röda tröja. Hur gick det då för Liverpools första colombian?

Jo men en klart godkänd första insats som kröntes med en fin framspelning till Takumi Minamino. Luis Diaz spelade bara dryga 30 minuter, men baserat på den korta tiden vågar jag ändå hävda att han kommer vara oerhört nyttig för Liverpool framöver.

Veckans comeback…
147 dagar, 3528 timmar eller 211680 minuter. Räkna hur ni vill, för i vilket fall är väntan på att få se Harvey Elliott spela fotboll igen över. Elliott som varit borta sedan mitten av september var äntligen redo för spel igen. Den unge mittfältaren passade på att förgylla comebacken med sitt första Liverpool mål och jag vågar lova att det inte var det sista.

Veckans kungar av Afrika…
Final i Afrikanska mästerskapen. Senegal mot Egypten. Mohamed Salah mot Sadio Mané.
Mané fick första chansen, då hans Senegal tilldömdes en straff redan efter tre minuter. Egyptens målvakt Gabaski vann den kampen. Sedan var det Salah som testade Edouard Mendy. Även denna gång gick målvakten segrande.

Senegal dominerade matchen alltjämt, men precis som i samtliga slutspelsmatcher krigade Egypten till sig ett straffavgörande, men denna gång gick det inte för Salah och de övriga faraonerna. Mané som riskerade att bli syndabock efter sin straffmiss i första halvlek revanscherade sig och slog in Senegals sista straff. Målet innebar Senegals första vinst i afrikanska mästerskapen så just nu är Sadio Mané verkligen kungen i Afrika.

Dessvärre gick det inte hela vägen för Salah, men på sättet han och hans lag tagit sig till final mot alla odds, garanterar jag att även han och dom anses som kungar hemma i Egypten. Salah och Egypten har dock chans på revansch då dessa nationer möts i playoff till VM i slutet av mars.

Nästa vecka drar som sagt Premier League igång igen, på torsdag gästas Liverpool av Leicester City för sedan på söndag resa upp till Burnley för match mot The Clarets.
 

Rasmus Hjortling Olofsson2022-02-06 23:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool