Veckans Liverpool: Covidtest, ett försvarstal och idiotiska landskamper

Veckans Liverpool: Covidtest, ett försvarstal och idiotiska landskamper

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans fina gest

Ray Clemence, en Liverpoollegendar av stora mått, lämnade oss förra veckan. En av många personer att hylla den före detta stormålvakten är Alisson Becker. På uppvärmningen inför kvällens match bar Becker en kopia av den tröja som Clemence bar i Europacupfinalen 1981. Tröjan kommer sedan signerats av samtliga Liverpoolspelare och auktioneras ut till högstbjudande. Ändamålet går till välgörenhet. En fin gest från en fin klubb.

…veckans testperson

Mohamed Salah har testats positivt för covid19. Eller har han det? Ja, eller nej, eller kanske. Aja, i vilket fall rapporterar Egyptens fotbollsförbund att hans senaste test från i fredags ska vara negativt. Det vore tacksamt för både honom och Liverpool. Salah slipper karantän i hemlandet och Liverpool får hem kungen av Egypten.

…veckans försvarstal

Mohamed Salah gick på bröllop och blev smittad. Inte det smartaste draget mitt under en pågående pandemi. Jürgen Klopp var dock snabbt ute och försvarade sin stjärnspelare. Det är positivt. Tränare ska stå upp för sina spelare. Sådan kritik kan tas internt och det antar vi att den görs också.

…veckans backlinje

Har vi ens en backlinje? Ja, tydligen finns det några försvarsspelare kvar i truppen. Milner på högerbacken, Matip och Fabinho centralt och Robertson huserar som vanligt ute till vänster. Det kunde helt klart varit värre. Det ska dock tilläggas att bänken ser obehagligt skral ut.

…veckans resa tillbaka

Virgil van Dijk har inlett fas ett i rehabträningen, vilket innebär en lättare typ av träning inför fas två, som är intensivare. Vägen är lång, men det är trevligt att höra att mittbacksgeneralen tar kliv i sin resa tillbaka till planen.


Virgil van Dijk har påbörjat sin rehabträning efter skadan mot Everton

…veckans nu är det nog

Sjukvården går på knäna runt om i världen. Människor får se sina nära och kära gå bort i följderna av denna vedvärdeliga pandemi. Ändå tycker diverse internationella fotbollsförbund att det ska spelas landskamper runt om i världen. Fotbollen är stor, den är vacker och den betyder mycket för många människor. Men någonstans måste vi dra en gräns. Att spelare ska resa runt jorden i det här läget är bara idiotiskt.  Lägg landskamperna på is.

…veckans det ser bra ut

I skrivande stund leder Liverpool med 2-0 mot Leicester. Siffrorna är i underkant och The Reds fortsätter att övertyga på hemmaplan. 



 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2020-11-22 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool