Veckans Liverpool: Cup-avancemang, revansch och brutna rekord

Veckans Liverpool: Cup-avancemang, revansch och brutna rekord

Ännu en händelsefull Liverpool-vecka har passerat och LFC-redaktionen ger er veckans...



...avancemang och cup-lottning
I jakt på ännu en titel tog Liverpool emot Premier League laget Norwich City på Anfield på onsdagskvällen med förhoppningarna att kunna avancera i den prestigefyllda FA-cupen. Japanen Takumi Minamino skulle fortsätta sin fina målskörd i de inhemska cuperna då han kunde näta dubbelt innan bortalaget visserligen reducerade i matchens slutskede, men det var de nyblivna ligacupmästarna som vann matchen med 2-1 och därmed avancerade till kvartsfinalen.

Kvällen därpå skulle motståndet i kvartsfinalen lottas. Liverpool lottades mot vinnaren i matchen mellan Nottingham Forest - Huddersfield Town, en tillställning som avverkas under kommande måndagskväll.

...revansch
När Jurgen Klopp och hans mannar anslöt till London Stadium i höstas för att möta West Ham United, var självfallet förhoppningarna att man skulle lämna huvudstaden med tre nya poäng. Så blev däremot inte fallet utan "The reds" fick återvända till Mersyside med noll inkasserade poäng. Just därför fanns det nog en hel del nerver bland Liverpoolfansen (inklusive hos undertecknad) när man under lördagskvällen välkomnade West Ham till Anfield. Skulle David Moyes återigen lyckas besegra Liverpool, eller skulle Jurgen Klopp få revansch för förlusten i höstas? Svaret blev det sistnämnda. Det var kanske inte Liverpools mest övertygande och vackraste vinst för säsongen, men ack så viktigt. Sadio Mane’s 1-0 mål skulle visa sig vara det matchvinnande målet och Liverpool visar att de inte gett upp den här titelkampen heller ännu.

...brutna rekord
I samband med vinsten över West Ham under gårdagen skrev försvararen Virgil Van Dijk in sig i historieböckerna. Nederländaren har nu spelat hela 60 matcher för Liverpool på Anfield i Premier League sammanhang utan att ha förlorat en enda match, den längsta obesegrade sviten någon spelare mäktat med för en och samma klubb. Hans senaste förlust på Anfield kom nämligen just i Southamptontröjan, bara veckor innan han skrev på för Liverpool. 48 vinster och 12 oavgjorda har det blivit för försvarsgeneralen i Premier League sedan han anslöt i januari 2018, ett oerhört imponerande och mäktigt facit!

En annan spelare som gjorde en notering i sin interna historiebok under lördagskvällen var Trent Alexander-Arnold. Den Liverpoolfödde högerbacken har nu assisterat sina lagkamrater till mål hela 16 gånger den här säsongen, ett personligt rekord för engelsmannen. Även det är otroligt imponerande, framförallt med tanke på att vi endast befinner oss i början av mars.

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2022-03-06 21:56:00
Author

Fler artiklar om Liverpool