Veckans Liverpool: Domarhaveri, premiärseger och kontraktsförlängning

Veckans Liverpool: Domarhaveri, premiärseger och kontraktsförlängning

Kostas Tsimikas har fått nytt kontrakt, damerna segrade i premiären och herrarna åkte på säsongens första förlust efter ett totalt domarhaveri. Redaktionen ger er veckans…

…svårsmälta förlust
Det krävdes två utvisningar, ett självmål, ett bortdömt regelrätt mål och en domarinsats som höll absolut lägsta för att Liverpool skulle åka på säsongens första förlust. PGMOL har ursäktat sig och domare har stängts av, men det ändrar inte det faktum att Liverpool fick lämna London poänglösa. Vet inte hur många gånger man tänkt att den engelska domarkåren inte kan bli sämre, men varje gång blir man motbevisad. Ett haveri utan dess like.

…premiärseger
Det gick desto bättre för vårt damlag när ligasäsongen drog igång under söndagen. Liverpool gästade svensklaget Arsenal i London framför 54 115 åskådare, en rekordstor publik. Och vilket sätt de röda fick inleda säsongen. Efter en mållös första halvlek dröjde det bara tre minuter för Liverpool att ta ledningen, en ledning som man höll i hela matchen. En drömstart på säsongen för damerna mot ett tufft motstånd. I nästa omgång väntar Aston Villa so förlorade sin premiärmatch mot Manchester United.

…skadeoro
Cody Gakpo åkte på en sen tackling av Destiny Udogie i slutet av den första halvleken och blev liggandes i gräset. Han klarade av att spela vidare och kunde bara minuten senare trycka in kvitteringsmålet. Det blev dock det sista han gjorde då han byttes ut i paus med en befarad skada. Nederländaren lämnade arenan med ett knäskydd och man är nu rädd att han kan bli borta i omkring sex veckor. Liverpool har visserligen en bra bredd på de offensiva positionerna, men det hade varit ett stort avbräck om Gakpo blir borta en längre tid.

…kontraktsförlängning
Vår alldeles egna ”Greek Scouser” skrev i måndags på ett nytt kontrakt med klubben till och med säsongen 2027. Den grekiska vänsterbacken kom till Liverpool 2020 från Olympiakos och har sedan dess anammat Liverpool som ett andra hem och blivit en solid back-up till Andrew Robertson. Hittills har det blivit 64 matcher och 12 assist i klubben och dessutom två cuptitlar där han 2022 själv satte den avgörande straffen i FA Cup-finalen mot Chelsea. Förhoppningsvis ger det nya kontraktet en självförtroendeboost till Kostas efter en tuffare period, det behövs för att fira nya framgångar i cupspelet och dessutom hålla Robertson i form när han har en skuggande grek bakom honom.
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2023-10-01 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool