Veckans Liverpool: Dubbla avancemang, minnesstund och ketchupeffekt

Veckans Liverpool: Dubbla avancemang, minnesstund och ketchupeffekt

En mycket händelserik Liverpool-vecka börjar närma sig sitt slut. LFC-redaktionen ger er härmed veckans...




...dubbla avancemang
Liverpools fantastiska facit i cuperna, inrikes som utrikes, denna säsong bara fortsätter kryddas av nya avancemang och triumfer. Under onsdagskvällen hade Liverpool chans att nå sin tredje Championsleague-semifinal sedan Jurgen Klopp tog över laget och den chansen sumpades inte. I och med ett fint och positivt resultat som bärgades veckan innan i Portugal, kunde "The reds" fortsätta sin resa genom Europa trots att vinst uteblev på Anfield. En roterande elva lyckades kryssa till sig 3-3 i hemmaborgen innan laget begav sig till den engelska huvudstaden för att spela FA cup-semifinal på Wembley, i hopp om att kunna säkra sitt andra avancemang för veckan. Motståndet var Manchester City och efter en sprudlande tillställning kunde Liverpool återigen säkra en finalplats i en inhemsk cup denna säsong. Motståndet i den finalen blir återigen Chelsea, medan det spanska laget Viarreal kommer försöka stoppa "The reds" för att nå sin tredje Champions league final på fem försök.

..."Gone but never forgotten"
I fredags (15/4) var det exakt 33 år sedan den hemska läktarkatastrofen på Hillsborough, vilket uppmärksammades med bl a en tyst minut på lördagens match på Wembley. Liverpoolfansens tankar går till de som omkom eller skadades svårt och dess anhöriga och vi hoppas att det en sådan här tragedi behöver upplevas igen.

...Ketchupeffekt?
Den 22-årige mittbacken Ibrahima Konate verkar ha hittat målformen rejält. 3 mål på sina 3 senaste framträdanden är ruskiga siffror för en mittback och visst finns det tillfälle att börja prata om en riktig ketchupeffekt för fransmannen som fortfarande gick mållös i Liverpooltröjan så sent som för en dryg vecka sedan. Vi får hoppas att målformen håller i sig för mittbacken. 
 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2022-04-17 20:06:00
Author

Fler artiklar om Liverpool