Veckans Liverpool: Dubbla vinster, svårtolkad formkurva och individuella topplaceringar

Veckans Liverpool: Dubbla vinster, svårtolkad formkurva och individuella topplaceringar

Ytterligare en händelserik Liverpool-vecka börjar gå mot sitt slut och redaktionen ger er härmed veckans...

...dubbla vinster
Efter en vecka som innefattade tufft och svårslaget motstånd, kan den i slutändan summeras till två vinster. Under tisdagskvällen gick den första av de båda av stapeln inför Anfields läktare. Motståndet stavades Napoli och en liten chans på att bärga gruppsegern i Champions League gruppen stod på menyn. Dessvärre blev Napolis kross mot "the reds" med siffrorna 4-1 under det föregående mötet klubbarna emellan för svår att bemästra. Liverpool lyckades däremot bryta Napolis fina svit, som innan matchen innebar noll inkasserade förluster under säsongens gång, genom en 2-0 seger. Trots att det inte räckte hela vägen till gruppseger, var resultat definitivt av imponerande kaliber.

Under söndagskvällen kunde även veckans andra match gå av stapeln och även där skrevs resultatsiffrorna till Liverpools fördel. Tottenham besegrades med siffrorna 2-1 på deras egen hemmaplan och Liverpools första bortaseger i Premier League sammanhang under den här säsongen var ett faktum.


...svårtolkade formkurva
Hade någon sagt till mig inför säsongen att Liverpool skulle besegra Manchester City, ett dittills förlustfritt Napoli och ett Tottenham Hotspurs på deras egen arena inom loppet av cirka en månads tid, hade jag antagligen antagit att "the reds" befann sig i en absolut toppstrid i det inhemska spelet och var gruppsegrare i det europeiska. Men vi alla vet att säsongen inte ser ut på det sättet. De höga topparna har kombinerats med låga dalar och den senaste formkurvan är verkligen svåranalyserad. Förluster mot Leeds United och Nottingham Forest har, som tidigare nämnts, följts av vinster mot  lag som på pappret är betydligt starkare. Säsongen har hittills påminnt mig lite om Jurgen Klopps första tid som Liverpooltränare. Även där kunde vi bevittna enorma toppar och vinna mot de största lagen. Men även då kunde vi dessutom bittert erfara förluster mot, på pappret, betydligt sämre motstånd.


...indivduella topplaceringar
Även om Liverpool misslyckades med att toppa sin Champions League grupp, befinner sig spelare från klubben i topp vad gäller skytteligor och assistligor. När gruppspelet är färdigspelat kan vi konstatera att Mohamed Salah, med sina sju mål,  är delad etta i skytteligan. Självfallet hjälper hattricket mot Rangers till att putsa till siffrorna, men egyptierns kontinuitet under gruppspelet bör inte underskattas. Mål i fem raka gruppspelsmatcher är oerhört bra. En kanske något mer oväntad iaktagelse är att portugisen Diogo Jota delar ledningen i assistligan, med fyra assist, trots att han missade de två sista gruppspelsmatcherna. Imponerande indivduella prestationer som bör uppmärksammas, även om det självfallet vore roligare om de kunde kombineras med en gruppvinst för laget.
 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2022-11-06 21:59:46
Author

Fler artiklar om Liverpool