Veckans Liverpool: En snackis, en oro och en anfallare som gör mål

Veckans Liverpool: En snackis, en oro och en anfallare som gör mål

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans snackis
Det går inte att komma ifrån uppståndelsen som skapades kring att Trent Alexander-Arnold inte fick en plats i truppen inför Englands avslutande Nations League-möte med Tyskland. I stället gick Kieran Trippier före in i truppen och frågan är om Liverpools nummer 66, som bara startat vid tre tillfällen i landslaget sedan 2020, ens kommer få en plats i den engelska VM-truppen inför mästerskapet i Qatar i vinter.

...veckans utmärkelse
Harvey Elliott fick motta dubbla utmärkelser som klubbens bästa spelare för både augusti och september månad. Givetvis kul och inte alls oförtjänt för den unge mittfältaren, men det säger ändå en del om hur lagets bärande spelare och största stjärnor har presterat och presterar för tillfället.

...veckans comeback
Caoimhin Kelleher gjorde sin första match för säsongen när U-21-laget kryssade hemma mot Arsenal. Den irländske målvakten har varit skadad sedan i början av sommaren men ser nu snart ut att kunna ta tillbaka sin plats som A-lagets andramålvakt igen.

...veckans oro
Med endast tio inspelade poäng på sju matcher, den sämsta ligainledningen på åtta år och med åtta matcher kvar i oktober – är det svårt att inte börja bli en aning orolig. För ska det fortsätta så här med enkla individuella misstag som leder till mål och att Klopp fortsätter spela med ett lag som uppenbarligen inte sitter ihop kan det bli än mörkare när vi ska till att summera den här månaden. Varför inte byta till 4-2-3-1 ett tag och testa att spela med Thiago och Fabinho tillsammans eller börja slussa in Arthur i laget, för det kan väl inte bli sämre?

...veckans anfallare
Något mer positivt måste vi väl få med den här veckan. När de offensiva stjärnorna ser ut att ha blött krut i piporna för tillfället är det glädjande att se att åtminstone en av dem ser ut att vara i någorlunda gott slag. Roberto Firmino har fått mycket kritik under det senaste året men har nu stått för fem mål och tre assist på sex ligaframträdanden så här långt. Fortsätt så Bobby!
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-10-02 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool