Veckans Liverpool: En snackis, en tangering av ett rekord och en ”reality check”

Veckans Liverpool: En snackis, en tangering av ett rekord och en ”reality check”

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans ”fuck off”
Det går till FA som tydligen inte nöjde sig med att bötfälla Jürgen Klopp efter det röda kortet tysken drog på sig efter att ha skällt ut linjedomaren i mötet med Manchester City. FA var inte alls nöjda med hur han agerade och därför överklagade de PL-nämndens beslut – och fick sin vilja igenom. Klopp fick sitta på läktaren under gårdagens match mot Southampton och Pep Lijnders höll ställningarna nere vid planen. Det känns löjligt att FA går vidare med det här så långt efter själva händelsen. Varför inte stänga av honom en match direkt i stället eller att ett rött kortet automatiskt innebär en match avstängning. Och när ska domarna börja granskas eller till och med förbjudas att döma ett tag för alla dåliga beslut de tar? I dagens fotboll är domarna heliga och kritiserar du dem för mycket blir du straffad. Något måste ses över i det här fallet.

…veckans snackis
Det har i veckan varit mycket snack på sociala medier och i olika tidningar om att Fenway Sports Group kan tänka sig att sälja klubben. Det har ryktats om araber hit och araber dit och senast i raden verkar vara att en indisk affärsman ska ha kontaktat de amerikanska ägarna och visat sitt intresse. Säga vad man vill om FSG men de har gjort mycket bra för Liverpool sedan de tog över klubben efter att Humle & Dumle (Hicks & Gillett) i princip körde klubben i botten. Det var dem som anställde Klopp, de finansierade klubbens nya träningsanläggning och expansionen av Anfield. Och med John W Henry och Thomas Werner vid rodret har klubben vunnit sju titlar de senaste fyra säsongerna. Inte skulle i alla fall jag vilja se någon arab med oljepengar styra den här klubben någon gång i framtiden, för det känns inte riktigt värdigt Liverpool Football Club och dess supportrar.

…veckans milstolpe
James Milner hoppade in mot Southampton och gjorde därmed sitt 600:e framträdande i Premier League på 20 år. Otroliga siffror för den 36-årige evighetsmaskinen och på hans 600 matcher fördelat hos Leeds, Aston Villa, Manchester City och Liverpool har det blivit tre titlar och 55 mål.

…veckans tangering
Andy Robertson stod för en formidabel insats i segern mot Southampton och krönte insatsen med två assist. I och med det tangerar han rekordet med Leighton Baines för flest målgivande passningar av en försvarare i Premier Leagues historia. Den gamle Evertonprofilen har dock spelat x antal matcher mer än Robertson så nog kan skotten snart sitta ensam högst upp på tronen. Imponerande 53 assists har det blivit under PL-karriären så här långt för publikfavoriten.

…veckans ”reality check”
Ja, höstsäsongen är nu i mål och 39 dagars vila väntar för majoriteten av truppen när VM-slutspelet tar vid om en vecka. Nästa match spelas mot Aston Villa på klassiska Boxing Day den 26:e december. Att vi ska behöva vänta 39 dagar på nästa ligamatch känns inget vidare och att det dessutom beror på ett mästerskap som är så smutsigt att man nästan spyr gör inte saken bättre.   
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-11-13 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool