Veckans Liverpool: Ett bottennapp, dyster statistik och ett avancemang

Veckans Liverpool: Ett bottennapp, dyster statistik och ett avancemang

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans bottennapp
Det handlar förstås om den hårresande förlusten hemma mot Leeds i går kväll. Trots att bortalaget drogs med en del skador inför och kom till Anfield med usel form lyckades Jürgen Klopps mannar inte ta tre poäng. Joe Gomez satte laget i skiten tidigt och trots att Mohamed Salah kvitterade och Liverpool hade ett antal vassa chanser att punktera matchen var det Leeds som avgjorde matchen i den 89:e minuten. Det är hyfsade kontraster för Liverpool i ligaspelet just nu. Ena dagen slår man Manchester City för att sedan förlora mot lagen som ligger näst sist och sist i tabellen, hugaligen.

…veckans dystra statistik
I och med förlusten mot Leeds är Liverpools säsongsstart efter 12 matcher lika svag som den under Roy Hodgson säsongen 10/11. De röda parkerar i mittens rike med åtta poäng upp till fjärdeplatsen och endast fem poäng till nedflyttningsstrecket. Laget har nu två ligamatcher på sig att försöka klättra i tabellen innan VM-uppehållet.

…veckans miss
Ja, Liverpools försvar fortsätter att ge bort kostsamma julklappar till motståndarna titt som tätt. Förra helgen mot Nottingham orsakade Joe Gomez en klumpig frispark som sedermera ledde till segermålet. I går var han i farten igen när han efter bara fyra minuter frispelade Rodrigo till öppet mål och även fast det inte är roligt att hacka på en egen spelare får vi hoppas att Ibrahima Konaté är tillräckligt fit för en startplats bredvid van Dijk mot Napoli på tisdag.

…veckans framtidsnamn
Så till de mer positiva rubrikerna från veckan som gått. Den 18-årige defensiva mittfältaren Stefan Bajcetic fick dryga 20 minuter när Liverpool slog Ajax i Amsterdam och avancerade vidare till vårens slutspel. Och spanjoren såg ut att höra hemma på den här nivån då han verkligen tog för sig och stod för ett piggt inhopp. Det bådar gott inför framtiden då mittfältsdynamiken just nu kanske är vårt största bekymmer. Lägg därtill att flera av mittfältarna är 30+ och tyvärr har sett sina allra bästa dagar.

…veckans avancemang
Ja, trots att formen är svag i ligan går Liverpool bra ute i Europa. En poäng var det som behövdes mot Ajax i veckan för att avancera vidare från gruppen. Liverpool var effektiva och tog med sig alla tre poäng hem till Merseyside. Nu väntar ett av hela Europas formstarkaste lag Napoli i den sista gruppspelsmatchen och förhoppningsvis kan de röda stå upp bättre än nere i Neapel mot Spalletis mannar.

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2022-10-30 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool