Veckans Liverpool: Ett fint återseende, ett fantastiskt rekord och en imponerande milstolpe

Veckans Liverpool: Ett fint återseende, ett fantastiskt rekord och en imponerande milstolpe

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans återseende
Det handlar förstås om Captain Fantastic Steven Gerrards återkomst till Anfield. Det har väl inte undgått någon att han numera sitter på tränarbänken hos Aston Villa där han inlett sin tränarsejour på ett fint sätt. En något tagen Gerrard klev ut på sin gamla arena till stående ovationer och hyllningar från hemmafansen. Matchen slutade kanske inte som den legendariske Steven hade önskat, men visst vore det fint att se honom träna Liverpool om sisådär tre-fyra år?

...veckans rekord
Ja, efter veckans sista omgång i Champions League stod det klart att Liverpool som första engelska lag någonsin gick rent och vann alla sina sex gruppspelsmatcher. En 2-1-seger borta mot Milan utan x antal startspelare imponerade och i “dödens grupp” på förhand gjorde Liverpool processen ganska kort med samtliga motståndare i Grupp B. Mycket imponerande av Klopps mannar och känslan är att det kan bli en väldigt rolig vår ute i Europa för The Reds.

...veckans statistik
Det har varit och fortsätter att vara mycket snack kring Mohamed Salah. I och med sitt mål borta på San Siro i veckan blev han endast den andra spelaren någonsin i Champions Leagues historia att göra mål i sju raka bortamatcher. The Egyptian King fortsätter att skriva historia och det känns inte alls omöjligt att han kan toppa sin fantastiska 17/18-säsong där han stod för 44 mål, när vi fram i vår ska till att summera årets säsong.


Mohamed Salah efter sitt mål mot Milan på San Siro.

...veckans milstolpe
Gammelgubben och fenomenet James Milner klev i och med sitt inhopp i helgens match mot Aston Villa upp som fyra på listan över spelare som spelat flest matcher i Premier Leagues historia med 573 framträdanden. Han har dock en bra bit kvar till Gareth Barry som toppar listan på 653 framträdanden före Ryan Giggs som tvåa och Frank Lampard som trea. Som det fullblodsproffs han är skulle det inte vara helt överraskande om den gode James toppar den här listan den dag han väljer att lägga skorna på hyllan.

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-12-12 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool