Veckans Liverpool: Ett hårt matchande har börjat

Veckans Liverpool: Ett hårt matchande har börjat

Slut med landskamper för den här gången. Verkligheten är tillbaka. Ligan och liganerv. Derby på Anfield och det blev dramatiskt i vanlig ordning.

Landskampsuppehåll
Det går att ha olika uppfattningar om dessa landslagsupphåll. Vissa tycker att det är kul när nationer får mäta sig med varandra och se hur våra spelare presterar i landslagsmiljö, andra tycker att det är onödigt, tråkigt och riskabelt.

Det går att konstatera att många av våra spelare presterar bra i landslaget och har tagit EM-plats vilket kollega Lukas Abrahamsson har redogjort för tidigare i veckan. Vi kan också konstatera nya landslagsskador på Andy Robertson, Ben Doak och Luke Chambers. Både plus och minus med andra ord.

Intensivt spelschema
Med Evertonmatchen påbörjade vi ett intensivt matchande fram till nästa landskampsuppehåll. Under 23 dagar ska vi spela sju matcher, fyra ligamatcher mot Everton, Nottingham Forest, Luton och Brentford samt två Europa League-matcher mot Toulouse och ligacupmatch mot Bournemouth.

På pappret går det att tycka att vi ska vinna alla matcher, men i verkligheten är det mycket lättare sagt än gjort. Jürgen Klopp kommer att fokusera på ligan i första hand. Det är viktigt att plocka så mycket poäng som möjligt. Efter nästa landslagsuppehåll stundar match mot Manchester City den 25/11 på Etihad, givetvis klockan 13:30.

Medflyt mot Everton
Det har varit en hel del gnäll på domare, VAR och motflyt bland röda supporters. Fotbollen har alltid varit så, ibland blåser det medvind och ibland blåser det motvind. I matchen mot Everton kan vi inte klaga på domsluten. Ashley Young blev utvisad i 37:e minuten efter två gula kort som var helt rimliga. Men det hade också varit rimligt att Ibrahima Konaté fått sitt andra gula kort när ställningen fortfarande var 0-0.

Vi fick sedan en straff, som var given, i den 73:e minuten. Dom blå kände att dom hade motflyt, men å andra sidan så hade vi 78 procents bollinnehav, 12-4 i hörnor, 26-6 i avslut och 6-1 i skott på mål. Vi var det bättre och dominerande laget. Det är inte alltid som det bästa laget vinner, men denna gång blev det så. Rött jubel!

Kungen
Kung Mohamed Salah vann matchen åt oss och slår nya rekord hela tiden. Han gjorde mål 193 och 194 för oss och är vår fjärde bästa målskytt genom tiderna. Ian Rush har gjort 346 mål på 660 matcher, Roger Hunt 285 på 492 matcher och Billy Liddell 228 mål på 534 matcher. Mo har gjort sina mål på 316 matcher och har bättre målsnitt per match än dom tre legendarerna framför honom. 

Gårdagens två mål innebar också att Mo passerade våra två största ikoner när det gäller mål på Anfield. Kenny Dalglish och Steven Gerrard har båda gjort 104 mål på Anfield. Mo har nu gjort 105.

TV: Salah tvåmålsskytt i derbysegern
 

 

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2023-10-22 19:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool