Veckans Liverpool: Europaavancemang, ett stort Liverpoolhjärta och en potentiell rekordvärvning?

Veckans Liverpool: Europaavancemang, ett stort Liverpoolhjärta och en potentiell rekordvärvning?

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

…veckans förlängda säsong

Ligatiteln är utom räckhåll. Efter en rad av förluster är detta sedan länge ett faktum. Glädjande är då att europadrömmen fortfarande lever, i allra högsta grad. En stabil 2-0-seger mot Leipzig innebär att Liverpool skickade ut Red Bull-gänget med totalt 4-0 och är klara för kvartsfinal. Väl där ställs The Reds mot portugisiska Porto. En uppgift som känns överkomlig. Avancemang och plötsligt är vi två matcher ifrån en ny Champions League-final. Nåja, det är en lång väg dit, men mitt i allt elände är det kul att konstatera: säsongen lever!

…veckans gigant

Nej, jag syftar inte på Mbabbe som  skickade ut Barcelona. Och nej jag syftar inte på norrmmanen i Dortmund. Namnet på allas läppar efter veckans Champions League-matcher är såklart Nathaniel Phillips. Vilken match han gjorde. Leipzigs offensiva spelare möttes av en vägg. Philips stångades och nickade bort alla bollar som befann sig i huvudhöjd. Han blev med rätt utsedd till matchens bästa spelare.

…veckans äntligen

Äntligen. Ja, äntligen så ställde Liverpool FC upp med en startelva där varenda spelare befann sig på sin rätta position. Kabak och Philips fick starta som mittbackar, vilket innebar att Fabinho återigen fick agera ankare på mittfältet. Det var en fröjd för ögat att se den brasilianska bollvinnaren återerövra bollar på mittplan och sätta andra spelare i bra lägen. Thiago och Wijnaldum såg dessutom ut att trivas i sina mer framskjutna roller. Äntligen.

…veckans stora Liverpoolhjärta

Efter flera dåliga resultat började ryktena skalla. Kan Jürgen Klopp vara på väg att lämna Liverpool? Vid ett sådant scenario målades Steven Gerrard upp som den solklara ersättaren. Efter framgångarna med skotska Rangers är han redo för större uppgifter. Men ryktena tonades snabbt ner av Gerrard själv. Han pratade utifrån sitt stora Liverpoolhjärta och betonade att Liverpool i nuläget har en av världens bästa tränare. Och det finns ingen anledning för honom att lämna klubben.

— Jag hoppas att Jürgen stannar kvar i Liverpool i många år, sade Gerrard, när han fick frågan om att efterträda Klopp.

En sann legendar. När Klopp kliver åt sidan finns det bara en ersättare. Men det är förhoppningsvis några år kvar tills det inträffar.


Steven Gerrard är den naturliga ersättaren när Jürgen Klopp lämnar Liverpool. 

…veckans kom till Liverpool

Liverpool under nuvarande ägarna FSG är inte kända för att vara en klubb som tar på sig de stora spenderarbyxorna. Visst, pengar har lagts på spelare, men flera spelare har även sålts och klubbens ”netspend” är bland de lägsta i Premier League. Nu höjs röster för att klubben ska öppna plånboken på allvar. Den fördetta Liverpoolmittfältaren Danny Murphy anser att det är dags för en stor värvning. När han pratade med brittiska Daily Mail i veckan argumenterade han för en värvning av Erling Braut Haaland. Dortmunds succéanfallare står högst upp på Murphys önskelista. Enligt honom bör FSG öppna den stora plånboken och locka normmanen till Merseyside. Konkurrensen om Haalands signatur är dock redan stenhård och priset lär skjuta i höjden.

Är den gode Murphy ute och cyklar eller kan Haaland lockas till Anfield?

 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2021-03-14 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool