Veckans Liverpool: Får Milner testa ännu en position?

Veckans Liverpool: Får Milner testa ännu en position?

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans flytt
Det var med tårar i ögonen och fina minnen på näthinnan som Liverpool i början av veckan tog farväl av sin mytomspunna träningsanläggning Melwood. Flyttlasset gick till den nya hypermoderna AXA Training Centre i Kirkby, strax nordost om stadskärnan. Flytten innebär att förstalaget och akademin nu kommer att rymmas under samma tak på den nya anläggningen. Melwood kommer i sin tur att omvandlas till ett nytt bostadsområde. 

...veckans “vafan, inte nu IGEN”
Liverpools skadekris steppades upp ytterligare en nivå när Twitter på onsdagen översvämmades av rapporter kring att Joe Gomez skadat sig på en träning med det engelska landslaget. Skadan beskrevs tidigt vara “av det allvarligare slaget” och dagen därpå kunde Liverpool bekräfta att spelaren inte väntas återvända i spel förrän tidigast i slutet av säsongen. Skadan är ännu en i ledet av avbräck som drabbat Liverpool de senaste månaderna. Laget står i skrivande stund med erkänt fragile Joël Matip som enda seniora mittback och frågan är nu hur Jürgen Klopp kommer att klara av att lotsa detta skadeskjutna mästarlag genom säsongens allra mest krävande vintermånader. Blir det en nödlösning i form av en bosmanvärvning från den öppna marknaden eller får renässansmannen James Milner testa vingarna på ytterligare en position? 


Det var minst sagt vilt jubel när skottarna säkrade sin första EM-bliljett sedan 1996. 

...veckans Braveheart
Få kan väl ha missat Andy Robertson-ledda Skottlands avancemang till sommarens EM-slutspel? Glasgowsonen spelade 120 minuter men avstod från att ta en straff när “The Tartan Army” gick segrande ur sin kvalfinal mot Serbien efter avgörande från elva meter. “Jag kan inte bärga mig inför sommaren nu. Jag har aldrig känt så här mycket efter en match. Jag är så stolt över allihopa. Nu har vi två matcher hemma på Hampden framför oss nästa sommar. Jag ber för allt jag har att vi får ha ett fullsatt Hampden för gud vad vi kommer att känna deras stöd,” sade Robbo som blev förste lagkapten att leda Skottland till ett mästerskap sedan Frankrike-VM 1998. 


Egypten får klara sig utan sitt stora affischnamn. 

...veckans coronafall
Jürgen Klopp och kompani fick ytterligare huvudbry under fredagen när det egyptiska fotbollsförbundet bekräftade att landets storstjärna Mohamed Salah lämnade ett positivt coronatest. Salah var den enda vars prov kom tillbaka positivt och ska inte ha uppvisat några symptom. 

...veckans vila i frid
Vi avslutar dessvärre denna “Veckans” i moll. Tidigare idag söndag bekräftade nämligen Liverpool Football Club att man förlorat en av sina allra största genom tiderna i Ray Clemence som lämnade oss vid 72 års ålder. Den gamle målvakten, som vaktade stolparna i 665 matcher under sina tretton år på Anfield, går till historien som Reds främste skottstoppare genom tiderna.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-11-15 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool