Veckans Liverpool: Glädjebesked, måstematch och osäkerhet

Veckans Liverpool: Glädjebesked, måstematch och osäkerhet

En vecka utan Liverpool i matchspel ger er veckans…

…glädjebesked
Liverpools skadesituation under egentligen hela säsongen har varit helt bisarr. Det har varit nyckelspelare på nyckelspelare som gått sönder och nu har man bara väntat på att få några positiva besked kring det. Men så i veckan skulle vi få bjudas på inte bara ett utan fyra glädjebesked när Diogo Jota, Roberto Firmino, Virgil van Dijk och Arthur alla skymtades på träningsplanen under veckan. Däremot är det ju en vanlig Liverpool-vecka utan något negativt besked också. Under lördagen kom det uppgifter om att Thiago åkt på en höftskada som skulle kunna hålla honom borta från spel i fyra veckor.

…måstematch
Everton väntar i ett ångestladdat Merseyside Derby under måndagskvällen. ”Knäckkokarna” kommer senast från en tung seger hemma mot serieledande Arsenal och har definitivt något att bygga på med Sean Dyche som ny tränare. För Liverpool måste det bara bli en seger här. Dels för att majoriteten av lagen ovanför i tabellen tappade poäng under helgen, dels för att hitta formen inför tungviktsmötet mot Real Madrid i Champions League som väntar om en dryg vecka.

…osäkerhet
Det kom i veckan rapporter från tyske journalisten Patrick Berger att Jude Bellingham tvekar på att lämna Dortmund för Liverpool med anledning av de dåliga resultaten på planen den här säsongen. Han vill därför veta klubbens vision och hur den fortsatta utvecklingen ser ut den här säsongen innan han bestämmer sig. Dessutom kom ytterligare rapporter från Christian Falk att Bellingham kan tänka sig att vänta på Liverpool om Champions League-spel skulle utebli för ”De röda” nästa säsong. Hur som helst är det sista ordet i den här transfersagan långt ifrån sagt.

…chock (eller?)
I december släpptes uppgifter på de fotbollsklubbarna i världen som genererat mest intäkter under året. Då toppade Manchester City listan före Champions League-vinnande Real Madrid. Att Manchester City skulle vara den fotbollsklubb i världen som genererar mest intäkter är för mig och många andra helt osannolikt. Därför var det inte förvånande på något vis när det under måndagen kom uppgifter om att Manchester City utreds av Premier League för över hundra ekonomiska överträdelser mellan åren 2011 och 2022.

Det har pratats om alla möjliga olika straff som skulle kunna vänta om det visar sig att Manchester City döms för det här. Allt från minuspoäng eller nedflyttning till att klubben skulle kunna fråntas alla titlar som de tagit under den dryga tioårsperioden. Det skulle alltså innebära att Liverpool skulle kunna tilldelas tre Premier League-titlar för den perioden, något som Lucas Leiva inte var sen på att skämta om när det hela blossade upp när han tweetade ut "Am I a Premier League champion?"


TV: Lagerbäck om Liverpools problem
 


 

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-02-12 21:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool