Veckans Liverpool: Klackmål, lottning och det som talar mot LFC i kampen om titeln
Det var den veckan det. En vinst och en oavgjord. Liverpool är fortsatt obesegrade denna säsong.

Veckans Liverpool: Klackmål, lottning och det som talar mot LFC i kampen om titeln

Ytterligare en vecka har hunnit passera. Tiden är omställd, vintern kommer allt närmare och Liverpool har spelat två matcher. LFC-redaktionen ger er…

...Veckans mål

Liverpool två noll-segrade mot Preston i ligacupen. Målskyttar för de röda var, som vanligt i cupsammanhang, Minamino och Origi. Nämnvärt är att Origis mål var speciellt. Han flaxar till med benet bakom kroppen och helt plötsligt har han klackat in bollen i mål. Om någon mot förmodan missat målet är det värt en googling. 

...Veckans lott

Kvartsfinalen av Carabao-cup är lottad, och Liverpool ställs mot Leicester. Det kunde blivit enklare, det kunde också ha blivit betydligt svårare. Återstår att se hur Klopps mannar väljer att tackla ligacupen. Hur många omgångar spelas junisar och reserver?

...Veckans andra match

Brighton hemma på Anfield skulle visa sig vara en svårare uppgift än vad många trodde inför. Ytterligare en tappad ledning och ett oavgjort slutresultat, 2-2. Graham Potters fiskmåsar är på riktigt och verkar kunna hota de riktigt stora drakarna i år. Kanske också i tabellen. Löser de en europaplats? 

...Veckans glaslirare

Känslan är att Naby Keita skulle kunna prisas som veckans glaslirare varje vecka. Mittfältaren fick återigen kliva av med en skada under matchen mot Brighton. Klopp har sagt att han missar kommande veckas Champions league, men avslöjar inte mer än så. Träna tycks Naby trots allt göra, så jättefarligt kan det rimligtvis inte vara. Gladare blir man av nyheten att Thiago väntas vara med och konkurrera om startplatser, om inte i CL i veckan, så i helgen. 

...Veckans orosmoln

Endast en av de fem senaste titelvinnarna i Premier League har spelat fler än fyra oavgjorda matcher. Liverpool har hittills spelat tio matcher denna säsong, varav fyra oavgjorda. När Liverpool slutade en poäng bakom City i ligan säsongen 18/19 spelade de röda sju oavgjorda, City bara två. Hellre vinna tre och torska tre, än att spela oavgjort i sex. Nio poäng är fler än sex poäng, även om förlustnollan är intakt. 

...Veckans fråga

Hur ser Liverpools bästa "reservelva" ut? Om man ställer upp en startelva, endast beståenda av spelare som inte är cementerade i startelvan, låt säga att alla spelare är skadefria.

 

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2021-10-31 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool