Veckans Liverpool: Köpkrav, ljusglimtar och derbysegrare

Veckans Liverpool: Köpkrav, ljusglimtar och derbysegrare

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans köpkrav 
“Värva en mittback!” Det var kontentan av Jamie Carraghers uttalande efter Liverpools 1-1-match hemma mot West Bromwich i slutet av förra veckan. Joël Matip gick sönder efter en timme och ersattes av unge Rhys Williams som hade svårt att stå upp mot gästerna när de flyttade fram laget i den andra halvleken. I onsdags mot skatorna var det Nat Phillips tur att slängas in bredvid Fabinho och efter ännu en skakig insats går det inte annat än att hålla med Carra om att Klopp behöver köpa en mittback nu i januari. Med RB Leipzig i en åttondelsfinal framstår drömvärvningen Dayot Upamecano som ganska osannolik i nuläget. Ett annat namn som kopplats ihop med Liverpool är Schalke 04:s Ozan Kabak. Dock känns det som att det skulle krävas en hel del för Bundesligajumbon att släppa en ordinarie mittback mitt i en bottenstrid. 


Mellandagarna blev en riktig missräkning för de röda. 

...veckans trötta slut på ett historiskt år
2020. Året då Liverpool efter trettio långa år äntligen korades till engelska mästare för den nittonde gången i klubbens historia. 99 poäng på 38 matcher innebar nytt klubbrekord och man har fortsatt leverera under hösten. Med 7-0 borta mot Palace firade man jul som ensamma serieledare och mycket talade där och då för att man bara skulle gasa ifrån konkurrenterna därefter. Men icke. 1-1 hemma mot WBA och 0-0 borta mot Newcastle var ett trött slut på ett rent fotbollsmässigt förtrollat år och en biljett för Man United, Man City, Leicester och kompani in i en titelstrid som nu ser ut att bli mer spännande än på länge. 

...veckans ljusglimt
73 minuter in i onsdagens möte med Steve Bruce och hans Newcastle hade Reds inte skapat speciellt mycket framåt. Anfallsspelet hade gått i stå, passningsspelet likaså och motivationen hos gästerna verkade som bortblåst. Då gjorde återvändande Thiago Alcantara ett inhopp som i och för sig inte vann matchen för de röda, men som gav hela anfallsspelet en välbehövlig boost. Jag hann räkna till fem av fem vunna nickdueller och spanjorens passningsprocent var en bit över nittio procent - ingen dålig siffra med tanke på svårighetsgraden i hans aktioner. En spelare det fullständigt osade klass om och om han bara kan hålla sig hel är detta en lirare vi kommer få stort nöje (och nytta) av i vår. 

...veckans derbysegrare
Steven Gerrard gör storverk i Rangers. Igår lördag segrade man mot Celtic hemma på Ibrox - en trepoängare som innebär en serieledning med hela nitton poäng ned till de grönvita i en haltande tabell. Rangers stormar nu fram emot sin första ligatitel sedan 2011 och skulle vid en ligaseger även stoppa Celtics titelsvit vid nio bucklor. Ett intressant tränarämne, minst sagt. 


Gerry Marsden blev 78 år. 

...veckans YNWA
Årets första vecka avslutades dessvärre i moll när vi nåddes av beskedet att Gerry Marsden - rösten bakom de rödas världsberömda hymn You’ll Never Walk Alone - somnade in under söndagen. Marsden, scouser och livslång kopite, var ledsångare i Gerry and the Pacemakers vars tolkning av sången varit synonymt med Liverpool Football Club sedan tidigt sextiotal. Han blev 78 år gammal.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-01-03 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool