Veckans Liverpool: Landslagsuppehåll och deadline-day

Veckans Liverpool: Landslagsuppehåll och deadline-day

Ytterligare en vecka har passerat. Transferfönstret har stängt och vi befinner oss i mitten utav ett landslagsuppehåll. LFC-redaktionen ger er veckans...

...Deadline-day
Deadline-day blev i mångt och mycket precis vad vi förväntade oss. Ingen spelare in, ut gick Sheyi Ojo på lån till Millwall och Nat Phillips skrev på ett nytt långtidskontrakt. Han var inte ensam om att skriva på kontrakt. Rhys Williams gjorde detsamma och gick på lån till Swansea. Även vår kapten, Jordan Henderson skrev på ett nytt kontrakt under tisdagen. Kontraktet säkrar mittfältarens tjänster till sommaren 2025.

...Landslagskoll
Under onsdagens spelade sex av Liverpools landslagsspelare. Mané fick med sitt Senegal med sig alla tre poäng mot Togo. Efter att vår nummer 10 gjort ett av målen. I det afrikanska VM-kvalet var också Naby Keita en del utav en startelv och assisterade till ett mål för sitt Guinea, som spelade oavgjort, 1-1, mot Guinea-Bissau. I Europa var ytterligare fyra spelare i spel. Jota fick en plats i startelvan när Portugal besegrade Irland med 2-1. Samma match såg Caoimhin Kelleher från avbytarbänken. Virgil van Dijk kämpade tappert mig Håland och fick sig 1-1 mot Norrmännen. Samtidigt fick Andy Robertsons Skottland däng av Danmark, 2-0 till de rödvita. Slutligen fick vår favoritgrek Kostas Tsimikas spela en halvlek mot Schweiz i en träningsmatch. 

På lördagen var det återigen dags för match. Robertson jubilerade med match 50 i ordningen för sitt Skottland. Med 17 minuter blev han utbytt. Trots det knep skottarna 1-0 vinsten mot ett, snudd på värdelöst, Moldavien. Jota fick den äran att bli inbytt när Portugal spöade Qatar med 3-1 i en träningsmatch. Kelleher fick återigen sitta på bänken, liksom van Dijk, när Nederländerna vann komfortabelt mot Montenegro.
Minamino spelade även han, för Japan, men fick kliva av med en skada. Det rapporteras däremot om att det är en lindrig sådan, och det ska inte finnas någon anledning att oroa sig för en längre frånvaro.

Under Söndagen spelade England, med Trent Alexander-Arnold och Jordan Henderson tillsammans i ett mittfält mot Andorra. Matchen slutade föga förvånande med en brittisk seger. Får vi se mer av TAA på mittfältet under säsongen?

...Bullshit?
The Mirror gick under lördagen ut med nyheten att Mohamed Salah kräver 500 000 pund i veckan för att skriva under ett nytt avtal med Liverpool. I dagsläget tjänar egyptiern lite mer än 200 000 pund i veckan, men inte i närheten av det han nu påstås kräva. Enligt samma artikel framgår det att Liverpool inte har några planer på att gå med på att ge Salah den höga lönen, men att diskussioner alltjämt pågår mellan parterna. Liverpool echo har dementerat uppgifterna och menar att Salahs krav inte alls uppgår till 500 000 pund per vecka. En soppa helt enkelt. Återstår att se vad som är sant och inte, försvinner han nästa sommar måntro? 

...Två läsarfrågor:
Vem vill du ha in som Salah-ersättare om det skulle vara så att han försvinner nästa sommar?
Vill du se mer av Trent Alexander-Arnold på mittfältet?

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2021-09-05 21:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool