Veckans Liverpool: Lyckligt slut, succéomgång och revansch

Veckans Liverpool: Lyckligt slut, succéomgång och revansch

En händelserik vecka som Liverpool-supporter är till ända och den har innehållit både toppar och dalar. Liverpool-redaktionen ger er veckans...

…lyckliga slut

Mot Luton firade Luis Diaz sitt sena kvitteringsmål genom att visa texten ”frihet för pappa”, som stod skriven på den tröja han bar under matchtröjan. Och tack och lov frigavs äntligen Diaz pappa Luis Manuel i torsdags efter att ha varit kidnappad av den colombianska marxistiska gerillarörelsen, ELN, i tolv dagars tid. Vilken otrolig lättnad för Luis Diaz själv, hans pappa och hela familjen att den fruktansvärt jobbiga situationen fick ett lyckligt slut.

…succéomgång

Tottenham förlorade, Newcastle förlorade, Manchester City kryssade i en helt sanslös holmgång mot Chelsea, och Liverpool vann. Det enda minuset var att Arsenal vann, men man kan ju inte få allt här i världen. En fin omgång för oss Liverpool-supportrar. Bara en poäng upp till serieledning nu och nästa match är mot just tabelltoppande Manchester City. Up the Reds!

…lilla skadeproblematik

Thiago har missat hela säsongen hittills, och Stefan Bajcetic har i stort sett även han det (blott två framträdanden), på grund av skador. Dessutom är Andy Robertson även på skadelistan sen det senaste landslagsuppehållet. I övrigt har Liverpool varit relativt förskonade från skador under säsongen. Men i veckan började det hopa sig lite grann, framför allt på mittfältet. Både Curtis Jones och Ryan Gravenberch har varit väldigt bra under hösten men saknades båda på grund av diverse skavanker, både mot Toulouse och mot Brentford. Jones saknades även mot Luton. Även Konaté saknades mot Toulouse och Brentford. Däremot verkar det röra sig om lättare skadekänningar för alla tre och förmodligen kan de vara tillbaka efter landslagsuppehållet. 

…otursgubbe

Det blev en klar 3-0-seger för Liverpool mot Brentford. Däremot inga mål från Darwin Nunez, men det saknades knappast möjligheter. Vid ställningen 0-0 fick uruguayanen två mål bortdömda för offside. Det första av dessa med endast tåspetsen på fel sida, det andra desto klarare. Det jag vill komma till är att Nunez sannerligen inte har marginalerna med sig.

…revansch

I Andy Robertsons skadefrånvaro har Kostas Tsimikas fått regelbundet med speltid på vänsterbacksplatsen. Innan Brentford-matchen hade han inte stått för några särskilt bra prestationer. Men, mot Brentford tar han verkligen revansch på sig själv. Han gör det riktigt bra matchen igenom, både defensivt och offensivt, och står dessutom för två assister.

Liverpools vinst mot Brentford

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-11-12 20:26:00
Author

Fler artiklar om Liverpool