Veckans Liverpool: Målform, svagt bortafacit och offensiva skadebekymmer

Veckans Liverpool: Målform, svagt bortafacit och offensiva skadebekymmer

En händelserik Liverpool-vecka börjar närma sig sitt slut och redaktionen ger er härmed veckans...

 ...plus minus noll

Veckan innefattade två Premier League matcher för "The reds" och när de ska summeras funkar det ganska bra att applicera uttrycket plus minus noll på dessa. I den första av de två drabbningarna, som gick av stapeln under onsdagskvällen, kunde Liverpool bärga en 1-0 seger hemma mot West Ham. Vinsten innebar den tredje segern på raken och förhoppningen om att Liverpool skulle kunna dra igång den, under den här säsongen, svårstartade segermotorn växte. Men den förhoppningen gick i kras ungefär lika fort som den väcktes till liv. Besöket hos den dåvarande tabelljumbon Nottingham Forest slutade även den med siffrorna 1-0, men denna gång var siffrorna inte viktade till Liverpools fördel. 

 ...målform

Darwin Nunez verkar ha prickat in formen. Efter en tyngre start, som sattes lite på standby i och med det röda kortet och dess efterföljder, börjar uruguyanen bli allt mer bekväm i sina nya kläder. Det fina nickmålet mot West Ham i onsdags innebar det tredje målet på hans tre senaste starter (alla tävlingar inräknade). Mycket kul att se och förhoppningsvis innebär det en rejäl "boost" i självförtroende hos nyförvärvet. Desvärre fanns han ej med i truppen mot Nottingham Forest, då han verkar ha någon form av skada eller sargade muskler som vi får hoppas inte är av det allvarligare slaget.

 
...det skrämmande facitet på bortaplan

Liverpool har fortfarande inte vunnit på bortaplan i Premier League sammanhang under den här säsongen, en trend som inte heller bröts efter lördagens match. För att hitta senaste bortasegern i dessa sammanhang får vi blicka tillbaka till segern mot Southampton 17:e maj förra säsongen. Om Liverpool ska vara ett lag som aspierar på en hög tabellplacering, behöver det här facitet förbättras och det snarast.

 
...offensiva skadebekymmer

Luis Diaz vet vi sedan tidigare hämmas av en skada, vilken gör att vi inte kommer kunna få se colombianen något mer innan VM. Men utöver det har nya skadeproblem i offensiv väg tillkommit. Diogo Jota ådrog sig en skada i samband i segern mot Manchester City förra veckan, en skada som desvärre verkar vara av det allvarliga slaget och portugisen lär bli borta en längre tid. Darwin Nunez saknades som tidigare noterats dessutom i truppen mot Nottingham Forest, vilket lämnade Jurgen Klopp med ytterst få alternativ i offensiv väg. Hur allvarlig skada den sistnämda ådragit sig är osäkert, men de två förstnämnda kommer som sagt vara borta under en längre tid. Inte alls optimalt sett till det täta matchandet och den därmed välbehövliga möjligheten till rotation. 
 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2022-10-23 20:33:35
Author

Fler artiklar om Liverpool