Veckans Liverpool: Mittbackskris, rykteskarusell och superinhopp

Veckans Liverpool: Mittbackskris, rykteskarusell och superinhopp

En mittbackskris som hopar sig, ett rykte som vägrar försvinna och ett superinhopp. Liverpool-redaktionen ger er veckans..

…mittbackskris
Hela sommaren har diverse transferjournalister rapporterat om att Liverpool vill ha in en till mittback, men fortfarande har det inte hänt något på den fronten. Till matchen mot Newcastle var Ibrahima Konaté, som han tyvärr så ofta är, skadad. Samtidigt åkte Virgil van Dijk på ett rött kort i matchen och kommer nu att, högst troligt, få följa de kommande tre (eller är det en?) fighterna från läktaren. Avsaknaden av dessa gjorde att vi fick se 20-årige Jarrel Quansah göra Premier League-debut när han kom in med knappa tjugo minuter mot ”The Magpies” och fick bilda mittlås med Joe Gomez, som byttes in i samband med utvisningen. Just nu är det där vi står. Quansah, Gomez och såklart enormt skadedrabbade Joel Matip är våra alternativ på mittbackspositionen för den kortsiktiga framtiden och där känns det verkligen som att vi behöver få in ytterligare en spelare för att kunna ha den bredden som krävs för att slåss på alla fronter. Även med Konaté tillbaka från skada och van Dijk tillbaka från avstängning behöver Liverpool fortfarande få in ytterligare en spelare på den positionen.

…viktiga dagar
Bara ett fåtal dagar kvar på transferfönstret. För Liverpool behöver vi, enligt mig, dels få in en mittback som ovan nämnt. Men vi behöver också få in ytterligare en spelare på det centrala mittfältet. För med Thiago och till viss del Curtis Jones skadade allt som oftast har vi inte tillräcklig täckning på den positionen. Det har ju dock inte varit stiltje på ryktesfronten utan spelare som Gravenberch, Doucouré och André har alla ryktats intensivt till Liverpool den här sommaren. Det blir helt enkelt oerhört intressant att följa huruvida Liverpool agerar under de få dagarna som återstår.

…vara eller icke vara
Då kommer vi in på ryktena som vägrar försvinna. I början av augusti började det komma uppgifter om att saudiska Al Ittihad jagade Mohamed Salah. Ett rykte som snabbt dementerades på X (före detta Twitter) av egyptierns agent. Men de senaste dagarna har ryktena intensifierats igen där saudiska källor påstår att Salah redan sagt ja till Al Ittihad. Men efter Newcastle-matchen fick Klopp frågan gällande ryktena och att de inte försvinner. Då gav han det korta och koncisa svaret, ”för mig har de det”. Ett svar som känns betryggande och förhoppningsvis var det de sista vi hörde av de ryktena. Men vi får helt enkelt se hur det blir med det här. Men för att Liverpool ens skulle kunna fundera på att sälja Salah så hade det krävts en monumental summa pengar samtidigt som att egyptiern själv öppnade för att lämna, vilket han inte gjort. Ett litet orosmoln är dock det faktum att det saudiska transferfönstret inte stänger förrän den 20 september. 

…superinhopp 
Vi är många röda anhängare som funderat och funderat på när det faktiskt ska lossna för Darwin Nunez i Liverpool-tröjan. Nu verkar det som vi fått svaret. Vid ställningen 1-0 till Newcastle och Liverpool dessutom med van Dijk utvisad kliver uruguayanen in på planen med knappa tjugo minuter kvar att spela. Bara minuter senare smäller han dit kvitteringen, och på stopptid står han sedan för avgörandet. Två mål och två avslut som dessutom är av allra högsta klass. Nu känns det som att det bara kommer rinna på för honom framöver, och visst ska han väl få starten mot Aston Villa på söndag?

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-08-27 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool