Veckans Liverpool: Mittfältsrykten, formtoppade spelare och taktikdrag

Veckans Liverpool: Mittfältsrykten, formtoppade spelare och taktikdrag

Två matcher spelade och två segrar inkasserade denna vecka. LFC-redaktionen ger er veckans…

…CL är kört, eller?

Efter segrarna mot Leeds och Nottingham Forest steg ändå förhoppningarna lite grann. Sex poäng upp samtidigt som Newcastle och Tottenham skulle mötas på St. James´s Park under söndagen, ett kryss eller en bortaseger där och förhoppningarna om Champions League-spel skulle stiga ytterligare några promille. Men efter att ”skatorna” fullständigt pulvriserat ett uruselt Spurs känns det nu väldigt avlägset. Nu är det nio poäng som skiljer och det är blott sju omgångar kvar att spela. Det ska absolut inte vara möjligt att hämta in, även om hoppet är det sista som överger en.

…alla mittfältsrykten

Sen de trovärdiga uppgifterna sipprade ut om att Liverpool ger upp jakten på Jude Bellingham har ryktena istället intensifierats kring andra alternativ. Alexis Mac Allister, Nicolo Barella, Moises Caicedo, Ryan Gravenberch, Khepren Thuram, Mason Mount, Romeo Lavia och Mateo Kovacic har alla kopplats ihop med Liverpool den senaste veckan. Än så länge är alla bara mer eller mindre trovärdiga rykten men garanterat är det att kommer bli ett händelserikt sommarfönster.

…formtoppade spelare

Han har till att börja med dragits med två långtidsskador under säsongen. Men när han väl spelat har han sett trubbig ut, tills nu. Efter en över ett år lång måltorka har han äntligen funnit nätet. I måndags smällde han dit två kassar i överkörningen borta mot Leeds och det följde han upp med att sätta två nya mål i segern mot Nottingham Forest under lördagen. Alla vet vad han är kapabel till att uträtta på en fotbollsplan och det känns otroligt skönt att se honom tillbaka i fin form igen.

…taktikdrag

Pep Guardiola har gjort det ändå sedan han ledde Bayern München. Att flytta in en av ytterbackarna centralt på mittfältet när laget anfaller är något som gett spelet en helt annan dimension och det har visat sig otroligt svårstoppat. Även Arsenal har gjort det den här säsongen med Zinchenko. Nu har även Klopp valt att flytta in Trent Alexander Arnold centralt när Liverpool anfaller, något som blivit ett genidrag. Efter fem raka matcher utan seger har nu Liverpool plockat sex av sex möjliga poäng sen den taktiska justeringen. Dessutom har Trent frodats i den positionen och stått för tre målgivande passningar på de matcherna, varav en av dessa efter en helt magisk passning till Nunez som definitivt kunde stänga butiken med sitt 6-1-mål mot Leeds.

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2023-04-23 19:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool