Veckans Liverpool: Nya VAR-diskussioner, ännu en skada och en jubilar

Veckans Liverpool: Nya VAR-diskussioner, ännu en skada och en jubilar

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

… veckans det hängde i luften

I veckans Champions League match mot Atalanta ställde Liverpool upp med en b-betonad elva där framför allt försvarslinjen var relativt nykomponerad. Det resulterade i en 0-2 förlust i en match där The Reds stod för en tam insats och fick inte iväg ett enda skott på mål. Ett resultat som hängde lite i luften med tanke på den elva som Klopp ställde ut, hur laget tog sig an matchen samt att det täta matchandet såklart påverkar spelarnas prestationer i dessa konstiga tider.

…veckans VAR-kontroverser

Precis som mot Everton i höstens 2-2 derby på Goodison Park var känslan att Liverpool på nytt blev bortdömda i lördagens möte med Brighton. Millimetrar hit och millimetrar dit har kostat Liverpool fyra poäng så långt in på säsongen och det kan vara skillnaden mellan ett ligaguld eller en andra plats i slutändan. Det verkar vara fler och fler spelare som börjat ifrågasätta VAR och hur reglerna egentligen fungerar. Det finns stunder då man saknar fotbollen utan VAR och såsom det ser ut just nu kan vi supportrar ibland inte känna oss säkra på om det blivit mål eller inte förrän en situation har granskats. En del av tjusningen med fotbollen är att fria hellre än att fälla, åtminstone när det handlar om fjuttiga millimetersavblåsningar där det mänskliga ögat inte kan avgöra.

…veckans ännu en skada

Efter att ha spelat 90 minuter x2 inom loppet av tre dagar var det James Milners tur att gå sönder i i lördagens möte med Brighton. I den 74e minuten fick den hårdföre Milner lämna planen efter att ha tagit för baksida lår. Klopp kunde senare bekräfta att det rör sig om en hamstringskada, vilket brukar betyda en frånvaro på 2-4 veckor. Klopp var inte sen med att återigen kritisera tv-bolagen efter att Liverpool fick spela en tidig helgmatch bara lite drygt två dagar efter Champions League-mötet med Atalanta. Det börjar nu se något tomt ut även på mittfältsfronten då Thiago, Oxlade-Chamberlain, Naby Keita samt Xherdan Shaqiri fanns på skadelistan sedan tidigare. Lägg där till att kapten Henderson har haft en del skadebekymmer och har en tendens att gå sönder då och då.

… veckans glädjebesked

I veckan gick Storbritanniens regering ut med beskedet att Premier League kan börja ta emot publik igen. Liverpool tillhör den så kallade ”Tier-2” zonen vilket innebär att de har möjlighet att släppa in 2000 åskådare på sina hemmamatcher. Liverpool bekräftade senare på sin officiella hemsida att de kommer att ta emot just 2000 åskådare i mötet med Wolverhampton den 6 december. Det är första gången sedan åttondelsfinalen i Champions League mot Atletico Madrid i mars som det kommer att finnas publik på Anfield. Det är ett steg i rätt riktning och förhoppningsvis faller det hela ut väl så att kapaciteten sakta men säkert kan öka runt om på arenorna i England.

… veckans jubilar

I helgens ligamöte med Brighton gjorde Alisson Becker sin 100e match i Liverpooltröjan sedan han anslöt från Roma under sommaren 2018. Med facit i hand har det har varit en minst sagt fenomenal värvning och den brasilianska skottstopparen har varit en stor bidragande orsak bakom de senaste säsongernas stora framgångar. Förhoppningsvis får vi se Alisson vakta kassen på Merseyside under många år framöver.

…veckans det kunde varit värre

Vi avslutar veckan med lite positivitet och kan konstatera att trots alla skador och covid-19 fall som drabbat klubben under de senaste veckorna så ser det ändå ganska bra ut rent resultatmässigt. Liverpool parkerar på en förstaplats i sin Champions League-grupp och det räcker med ett kryss i nästa match mot Ajax för att avancera från gruppen. Efter eftermiddagens mållösa möte på Stamford Bridge mellan Chelsea och Tottenham så är The Reds tvåa i ligatabellen enbart på sämre målskillnad än just Tottenham. Lägg där till att Klopps mannar redan mött Chelsea, Everton, Manchester City, Leicester och Arsenal i säsongsupptakten. Det ser inte särskilt pjåkigt ut trots allt.
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2020-11-29 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool