Veckans Liverpool: Transfersagor, matchhjältar och landslagsbråk

Veckans Liverpool: Transfersagor, matchhjältar och landslagsbråk

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

 …veckans efterlängtade comeback

Trent Alexander-Arnold var tillbaka i spel i gårdagens landskamp mellan England och Island. England lyckades besegra Island med 1-0 efter straffmål av Raheem Sterling, men utifrån en Liverpoolsynvinkel var den unga högerbackens comeback efter en lång skadefrånvaro mest glädjande. Ett skönt besked för Liverpool och Klopp, då alternativ på positionen som högerback inte finns i överflöd. Därför är säkerligen Jürgen Klopp nöjd över att Alexander-Arnold ser ut att vara redo för lördagens premiär mot Leeds.  

 
…veckans flygande japan

Takumi Minamino flyger fram på fotbollsplanen. Målskytt i två matcher i rad och i lördagens match mot Blackpool var han återigen en av de bästa spelarna på planen. Minamino verkar ha acklimatiserat sig till de brittiska öarna och ser återigen ut som den spelare som Liverpool värvade från Salzburg. Kanske kan säsongen 20/21 vara Minaminos chans att glänsa? Med tanke på att Liverpool ofta ifrågasätts för att sakna alternativ till den fantastiska fronttrion är i alla fall japanens senaste formtopp välkommen.


Takumi Minamino har övertygat under försäsongen. 

…veckans prislapp och fortsatta förhandlingar  

Transferssagorna fortsätter och den stora frågan kvarstår. Kommer Thiago Alcantara att ansluta från Bayern och kommer vi isåfall få se Gini Wijnaldum lämna laget? Wijnaldum, som sitter på ett utgående kontrakt med klubben, ska enligt den italienska journalisten Fabrizio Romano ha blivit kontaktad av Barcelona. Klubbens nya tränare Ronald Koeman ser landsmannen Wijnaldum som en nyckelspelare i sitt nya projekt. Liverpool ska vara benägna att sälja Gini till den spanska storklubben, men uppges inte vilja sälja honom för mindre än 15 miljoner pund. Om Barcelona matchar klubbens värdering av spelaren ska Liverpool vara benägna att rikta blickarna mot Tyskland för att slutföra värvningen av Thiago. Nämnda Romano skriver på Twitter att det fortfarande finns kontakt mellan Liverpool och Thiagos agent. Aja, den som lever får se. Det kommer säkerligen fler vändningar de kommande veckorna.

…veckans matchhjälte

Neco Williams blev hela Wales hjälte när han nickade in matchens enda mål i landskampen mot Bulgarien på Cardiff Stadium. Förbundskapten Ryan Giggs slängde in Neco Williams i den 65:e minuten och det visade sig vara ett lyckat beslut. Med fyra minuter kvar av matchen skallade han in bollen efter ett inlägg från vänsterkanten. Målet var Williams första för Wales, som så sent som i fredags gjorde sin debut i landslagströjan, när han fick speltid i 1-0 segern mot Finland.


Neco Williams blev matchjälte efter sitt avgörande mål i slutminuterna. 

…veckans ovänner

Att Raheem Sterling och Joe Gomez inte kommer överens är ett välkänt faktum. De två engelsmännen råkade i luven på varandra på en träning med landslaget i november. Bråket slutade den gången med att Sterling blev petad från truppen, men ilskan hos den före detta Liverpoolspelaren verkar fortfarande kvarstå. Efter att Joe Gomez orsakat en straffspark i slutminuterna av gårdagens landskamp mot Island var Raheem Sterling märkbart irriterad över Gomez agerande. I ett uttalande till brittiska Sky Sport pekade Sterling finger mot Gomez och kommenterade hur onödigt det var att orsaka en straff i slutminuterna. En kommentar som väckt ilskna reaktioner hos många Liverpoolsupportrar då Sterling ej nämnde sin lagkamrat Kyle Walkers röda kort i samma match utan enbart kritiserade Gomez.


Gomez och Sterling är sedan tidigare inte direkt världens bästa vänner. 

REDAKTIONEN2020-09-06 22:00:00

Fler artiklar om Liverpool