Veckans Liverpool: På Spåret, bosmanövergångar och potentiella ersättaren
Sista våren på Merseyside?

Veckans Liverpool: På Spåret, bosmanövergångar och potentiella ersättaren

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans På Spåret-debacle

Sportfrågor och På Spåret. En kombination som sällan faller särskilt väl ut. Så även i fredags när kvällens första resa tog deltagarna till Liverpool. Frågefilmerna handlade mest om The Beatles men även om stadens röda fotbollslag där deltagarna fick i uppgift att svara på vad de rödas hemmastadion heter. “The Haven” och “Mersey West Stadium” (som låter lite som ett sjukhus i en amerikansk TV-serie?) var båda uppe som förslag och inget av lagen kom i närheten av att svara rätt på frågan. När Veckorevyns Irena Pozar dessutom förkunnade att hon hade varit på plats på en Champions League-final (oklart vilken) där Liverpool spelat men inte mindes helt säkert och inte heller slutresulatet var det nog många supportrar där hemma i sofforna som tog sig för pannan. 

...veckans bosman

Efter många om och men, avböjda kontraktsförlängningar och flyttrykten verkar nu det allra mesta peka mot att Gini Wijnaldum faktiskt lämnar Liverpool för Barcelona i sommar. Den holländske mittfältaren, som kom till Reds från Newcastle United inför säsongen 2016-17, har ett kontrakt som går ut i sommar och skulle i så fall lämna som bosman. Det är knappast någon hemlighet att Liverpool och Jürgen Klopp vill behålla honom men nu verkar han alltså ha bestämt sig för att testa vingarna i den spanska giganten. 

...veckans potentiella ersättare 

I samband med att nyheterna om Gini Wijnaldum breakade började artiklarna om potentiella ersättare att fylla LFC-twitter. I en artikel i italienska Corriere dello Sport återgiven av Fotbollskanalen kopplas de röda ihop med Udineses argentinska landslagsmittfältare Rodrigo de Paul. 26-åringen står noterad för fyra mål och två assist på sjutton ligamatcher och har tidigare kopplats ihop Inter, Juventus och Leeds United. Prislappen är satt till 40 miljoner euro och av Udineses vice president Stefano Campoccia att döma är inte klubben villig att vika sig en tum i förhandlingarna. 
— De Paul är en talangfull spelare och väldigt viktig för vårt lag. Han är en juvel och juveler kostar, för mindre än 40 miljoner euro flyttar han inte. 

...veckans återseende 

Virgil van Dijks och Dejan Lovrens vägar korsades igen när de stötte på varandra nere i Förenade Arabemiraten. van Dijk befinner sig i landet för sin rehabilitering efter knäskadan han ådrog sig i början av säsongen medan Lovren förbereder sig med sitt Zenit nere i värmen innan den ryska ligasäsongen drar igång. Kroaten fotograferade sig tillsammans med sin gamle lagkamrat och lade ut bilden med en medföljande text där han intygade att van Dijk ser starkare ut och snart kommer vara tillbaka i fullgott skick. 

...veckans besvikelse

Mötet Liverpool - Manchester United må se hyperintressant ut i såväl tabellen som historieböckerna men på planen har det varit den direkta motsatsen de senaste åren. Så även under söndagen där supportrarna ännu en gång bjöds på ett mållöst möte mellan Englands två största klubbar. Snark. 

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-01-17 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool