Veckans Liverpool: Poängtapp, en oro och rödfärgade kort

Veckans Liverpool: Poängtapp, en oro och rödfärgade kort

LFC-redaktionen sammanfattar händelser samt tankar och ger er veckans...

...poängtapp
Så sent som i tisdags så skrev jag i mina fem tankar efter Crystal Palace-matchen att jag hade svårt att se att denna säsong skulle vara lik dom säsonger som varit innan. Jag syftade på toppstriden och idag så tappade dom regerande mästarna Manchester City poäng i deras likamatch mot Newcastle. Även Chelsea, som är en stark titelkandidat, åkte på magplask när dom gästade Elland Road i en förlustmatch som resulterade med tremålsmarginal.

...oro
Minns ni det inställda mötet mot Manchester United under senvåren 2021? United-fansen var arga på Glazers efter Super League-soppan och stormade arenan innan avspark. Vid det tillfället så sköts matchen fram och spelades vid ett senare tillfälle. Denna gång är United-supportrarna återigen sura på Glazers och det finns en oro kring att matchen även denna gång blir inställd. Frågar man Jürgen Klopp så ska dom tre poängen till Merseyside vid eventuell inställd tillställning. Manchester United bär ansvaret och spelschemat är för späckat för att en match ska bli uppskjuten, menar Klopp. En inställd match kanske också är en match?

...röda kort
Liverpool tog emot Crystal Palace i måndags. En match där hemmalaget stod för en krampaktig insats och endast fick med sig ett kryss i en match där poängen bara ska rulla in. Dom rödas nyrekryterade center, Darwin Nunez, fick stångas med en provokativ Joachim Andersen fram tills att uruguayanen såg rött och ”skallade” dansken. Utvisning blev det och avstängning väntar under dom kommande tre matcherna för Darwin.

...mål
Det pratas alldeles för lite om vilket klassmål Luis Diaz stod för i mötet mot Crystal Palace. Kan allt falla på plats för honom under säsongens gång så har vi en utav ligans bästa spelare. Jag ville egentligen bara skriva det.
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2022-08-21 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool