Veckans Liverpool: Rekord, milstolpar och en hyllning
Klassikermötet fick ett lyckligt slut

Veckans Liverpool: Rekord, milstolpar och en hyllning

En händelserik vecka där mycket av höjdpunkterna kretsade kring lördagens möte mot Crystal Palace. LFC-redaktionen sammanfattar händelser samt tankar och ger er veckans...

…european nights
På något märkligt men ändå väldigt logiskt sätt så lyckades Liverpool med duo Nat Phillips & Rhys Williams i mittbackslåset säkra fortsatt spel i fotbollens finrum under våren. Champions League är tillbaka och dom röda är fint lottade i den kanske svåraste men ändå den mest spektakulära gruppen, 15 Europacup/Champions League-titlar sammanlagt uppdelat på tre lag och dom regerande spanska mästarna.  

Onsdagens premiäromgång i gruppspelet hemma på Anfield mot Milan blev en pangstart. Även om gästerna gick till pausvilan med en uddamålsledning så var det ett Liverpool som styrde matchen och andra halvlek blev kvittot på det. Jordan Henderson avgör matchen med en halvvolley som påminner om något som spelaren som bar den där bindeln innan kunde göra.

…Naby lad
För lite mer än vecka sedan så var Naby Keita ”fångad” i en militär statskupp i sitt hemland Guinea, igår däremot så dunkade han in en stilren vänstervolley mot Crystal Palace. Det är ett mål som är ett resultat av ett perfekt tekniskt utförande från en spelare som besitter kvalitéer som han inte riktigt lyckats visa upp i den röda tröjan. Var detta mål vad Liverpools nummer åtta behövde för att få fart på sin karriär igen?

…hyllning
Förra helgen så nådde Mo Salah en milstolpe i sin karriär då han anslöt sig till ”100 goals club” i Premier League-sammanhang efter att ha målat i matchen mot Leeds. Självklart så var detta något som egyptiern hyllades enormt för och efter gårdagens match så bekräftade Salah supportrarnas betydelse i hans personliga framgång som spelare.

Du, ni fans, får mig att fortsätta. Ni ger mig mer styrka än vad jag tror att ni förstår

…rekord
Sadio Mané skrev in sig i historieböckerna efter att ha gjort mål mot Crystal Palace för nionde matchen i rad mot samma motstånd. Tidigare har holländaren Robin van Persie haft rekordet då han gjorde mål i åtta raka matcher mot Stoke.
Mané fick inte bara fira ett rekord under eftermiddagen, han fick även göra sitt hundrade mål i den röda tröjan. Senegalesen är för övrigt bara två mål ifrån att ansluta sig till samma målklubb som sin lagkamrat Mohamed Salah.

Rekordmannen

…captain fantastic
Sadio Mané var inte den enda som nådde en milstolpe under helgen, Jordan Henderson bar nämligen för tvåhundrade gången kaptensbindeln runt sin vänsterarm. Efter att han nyligen kritat på ett nytt avtal som binder honom till klubben under dom nästkommande fyra säsongerna så har verkligen kaptenen lagt grund för att kunna bli en av klubbens största spelare genom tiderna. Skulle han spela i klubben ända fram tills att kontraktet löper ut så skulle det innebära fjorton år som spelare i klubben varav tio år som kapten. Börjar han dessutom dunka dit avgörande mål i viktiga matcher då och då likt i onsdags så lär han ses som en av dom största.  
 

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2021-09-19 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool