Veckans Liverpool : Säsongen 2022/23 är i gång

Veckans Liverpool : Säsongen 2022/23 är i gång

Säsongen smygstartade förra veckan med Community Shield men nu är den ”officiellt” i gång. Här kommer några rubriker och tankar efter premiärveckan.


2–2 mot Fulham

Det är ju självklart omöjligt att summera veckan utan att fokusera på lördagens premiärmatch mot Fulham.
Självklart är ingen nöjd med resultatet och den känslan kan jag förstå. Det finns otroligt mycket att förbättra och enligt mig var det oroväckande hur Klopp kommenterade attityden efteråt. Men ska vi försöka lyfta något positivt så ser Darwin Nunez ut att hitta mer och mer rätt för varje minut på plan.
Samarbetet med Salah tyckte jag såg otroligt bra ut mot Fulham och enligt måste uruguayanen starta från och med nu. 

Mittfältsproblematiken…
Bredden kring mittfältet var redan ett område för diskussion ifjol och det ser inte ut att förändras. Kombinationen Thiago-Fabinho-Henderson är det inget fel på enligt mig, men den har sina svagheter.
Thiago fortsätter att vara otroligt skadebenägen vilket gör det svårt att lita på honom fullt ut, trots presentationer som den i Community Shield mot Manchester City.
Henderson tycker jag har sett svag ut i 8:a rollen under en längre tid och frågan är om vår käre kapten inte ska användas mer som avlastning till Fabinho.
Fabinho gör inte sin bästa match, men vi vet vilken nivå brassen har i sig, men det är väl egentligen bakom trion det är jobbigt. Jag tycker Elliott och Carvalho gör okej/bra inhopp, men båda har en bit upp innan de är redo.
Addera att Jones och Oxlade ser ut att vara borta ett tag så känns det som att något namn måste in. Jude Bellingham har nämnts tidigare men han ser ut att bli för dyr och det återstår att se ifall det finns någon sanning i snacket kring Sportings Matheus Nunes, men något måste ändras.

Roberto Firmino
Blir tyvärr inte klok på Bobby just nu. Tycker han under de första 45 mot Fulham mest petar bollen för långt ifrån och i dagsläget vet jag inte riktigt vad man ska förvänta sig.
Det var snack om att Juventus var intresserade tidigare, men jag känner mig inte redo att släppa honom ännu.
Det har även ryktats om ett nytt kontrakt, vilket egentligen är det jag hoppas på, men något måste förändras på plan för att rättfärdiga det för det har sett tungt ut ett tag. 

Rasmus Hjortling Olofsson2022-08-08 00:45:00
Author

Fler artiklar om Liverpool