Veckans Liverpool: Skador, nytt kontrakt och prisnomineringar

Veckans Liverpool: Skador, nytt kontrakt och prisnomineringar

En matchfri, men inte nyhetsfri, vecka för The Reds. Liverpoolredaktionen ger er…

…dystra skadebesked
Thiagos skadeproblematik har nog inte gått någon förbi sedan ankomsten till Liverpool. Första säsongen förstördes helt av skador och förra säsongen fanns problematiken där även fast den inte var i samma utsträckning. I premiären fick vi återigen se spanjoren linka av planen med ytterligare en skada. Man hade såklart hoppats på en mindre sådan, men i veckan kom rykten om att den tekniska mittfältaren blir borta i omkring sex veckor. I dagarna kom det även besked om att Joel Matip dragit på sig en ljumskskada och är osäker för spel på måndagen. Suck.

…positiva skadebesked
I och med Thiagos skada betyder det ytterligare en mittfältare på skadelistan. Därmed är det positivt att Naby Keita kan strykas från den listan, då mittfältaren är tillbaka i träning och ska vara redo mot Crystal Palace om Klopp väljer att spela honom. Även vår alldeles egen ”grekiska scouser”, Kostas Tsimikas är tillbaka i träning, men tillskillnad från Keita är hans chanser att få starta mot Crystal Palace, små.

…kontraktsförlängning
Harvey Elliott har för, vad som känns som typ elfte gången, skrivit på ett nytt kontrakt. I och med den nya signaturen så förblir Elliott en Liverpoolspelare till 2027. ”Förhoppningsvis så avslutar jag min karriär här” säger den unga mittfältaren.

…Ballon d’Or nomineringar
Sex spelare ifrån Liverpool är nominerade till årets upplaga av Ballon d’Or. Mohamed Salah hade en enastående säsong 21/22, och är självklart nominerad. Han får sällskap av Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Fabinho, Luis Diaz och det senaste nyförvärvet, Darwin Nunez.
 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2022-08-14 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool