Veckans Liverpool: Ett sömnpiller, en födelsedagspresent och en poddpremiär

Veckans Liverpool: Ett sömnpiller, en födelsedagspresent och en poddpremiär

LFC-redaktionen sammanfattar händelser samt tankar och ger er veckans...

…sömnpiller
Liverpool spelade i torsdags första delen av dubbelmötet i semifinalsrundan av Carabao Cup. Det var en match som inleddes med ett intensivt och böljande spel men där Granit Xhakas utvisning i den 24:e minuten resulterade i en förändrad matchbild. När domaren Michael Oliver blåste i pipan och signalerade att match var färdigspelade så kvarstod dödläget på resultattavlan. Liverpool hade haft 78% bollinnehav och åtta hörnor, men bara ett skott på mål. Returmötet på Emirates är på torsdag (20/1) och vinnaren möter Chelsea i finalen.  
 

…mission completed
Liverpoolikonen och mannen bakom Champions League-titeln 2005 fick under söndagen sparken från den blåa grannklubben på Merseyside. Rafael Benitez anslöt till Everton under juni 2021 och har nu efter svikande resultat fått lämna sitt uppdrag. Everton ligger just nu placerade på en femtondeplats, endast sex poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

” Everton Football Club can confirm the departure of Rafael Benitez as First Team manager” skrev klubben på sin officiella hemsida.

The Kop bemötte denna nyhet genom att sjunga ”Rafa, Rafael, Rafael Benitez” under dagens vinstmatch mot Brentford. Om det var en hyllning till Benitez eller ett hån riktat mot Goodison Park förblir en tolkningsfråga.

…födelsedagspresent
Den japanska landsmannen Takumi Minamino fyllde idag 27 år, något han firade genom att bland annat hamna i målprotokollet. Roberto Firmino må vara en av världens mest osjälviska nior men det skrek verkligen ”grattis på födelsedagen” om passningen som ledde fram till att Taki satte spiken i kistan.

…get the band back together
Steven Gerrard är sedan en tid tillbaka manager i Aston Villa och han har fått en sprakande start på sin karriär i Birminghamklubben. I tisdags presenterades Philippe Coutinho som ett nyförvärv till Gerrards trupp och brassen levererade direkt med 1+1 i gårdagens upphämtning mot Manchester United. Ingen anonym återkomst till den engelska fotbollen. Under den föregående veckan så ryktades det även om att Luis Suarez skulle vara på Villas transferradar efter att uruguayanen enligt uppgifter ska ha fått reda på att han numera är oönskad i Atletico Madrid. Det är ett rykte som inte känns speciellt trovärdigt men oj vilken syn det hade varit att få se duo Suarez & Coutinho operera under Gerrards befäl.

…poddpremiär
Vi har haft poddpremiär! I pilotavsnittet gästades Kristian Andersson av Rasmus Hjortling Olofsson där dom två tillsammans pratar lite om dagens Liverpool och lite närmre introducerar poddens koncept. LFC Stories Podcast kommer innehålla berättelser om Liverpool FC. Det vill ni inte missa!
 

Twitter: @LFCStoriesPod & @KAndersson86LFC

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2022-01-16 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool