Veckans Liverpool: Storseger, skador och Svennis

Veckans Liverpool: Storseger, skador och Svennis

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans seger med stora siffror
Brentford besegrades relativt komfortabelt i lördags och för fjärde gången i ligaspelet sedan årsskiftet gjorde Liverpool fyra mål i samma match. Vi vinner ordentligt när vi väl vinner och just nu vinner vi många matcher. I den jämna tabelltoppen är det inte helt oaktuellt att det kan komma att bli en målskillnadsaffär om olika placeringar i slutändan och då är varje storseger en bonus.

...oviktiga men ändå intressanta fakta
Liverpools officiella Twitterkonto publicerade en tweet med en speciell iakttagelse efter Brentfordsegern. Startelvan bestod nämligen av spelare från elva olika länder, något som tydligen aldrig tidigare hänt för Liverpool i ligaspel. Lägg då till att det fanns holländare och egyptier bland inhopparna så är vi uppe i tretton olika nationaliteter som fick speltid denna match.

...veckans skadeuppdatering
Två spelare som just kommit tillbaka från skador, Dominik Szoboszlai och Trent Alexander-Arnold, har tyvärr båda slagit upp sina tidigare skador och är återigen otillgängliga. Än värre blev det i lördags då det först konstaterades att Alisson missade matchen på grund av skada och sedan byttes ju Diogo Jota, Curtis Jones och Darwin Nunez alla ut med diverse känningar. Dålig timing med tanke på att det om en vecka är dags för ligacupfinal.

...veckans fina gest
Det blev i veckan bekräftat att obotligt sjuke Sven-Göran Eriksson får en av sina sista önskningar uppfylld, nämligen att leda Liverpool på Anfield. Svennis kommer tillsammans med Ian Rush, John Barnes och John Aldridge leda Liverpools legendarer i välgörenhetsmatchen mot Ajax i mars. Den enormt respekterade tränaren har uträttat stordåd på många håll i världen och har i hela sitt liv varit Liverpoolsupporter. Eriksson har såklart varit på Anfield många gånger tidigare men på 1980-talet fick han till och med följa med in till legendariska "The Boot Room" för att snacka fotboll med dåvarande managern Joe Fagan.

...veckans kvitto på fina prestationer 
Det återstår att se ifall Conor Bradley kommer bli en etablerad storspelare. Vi har tidigare sett ungdomar visa framfötterna för att sedan försvinna. Oavsett hur det går så har Bradley nu prisats och kommer för alltid kunna visa upp statyetten som Liverpools bästa spelare i januari 2024. Utöver detta utsågs han även till "Premier Leagues Fans' player of the month".

...veckans lästips
När vi ändå pratar Conor Bradley är det bra att påminnas om att flera unga spelare genom åren gått andra öden tillmötes. Liverpool Echo skrev i veckan om den lovande argentinska mittbacken Gabriel Paletta som 2006 värvades av Rafa Benitez men aldrig fick det att stämma. Att som 20-åring på en annan kontinent direkt jämföras med Roberto Ayala blev nog mer av en börda än en sjävlförtroendeboost. Paletta fick ändå en fin karriär på annat håll, men är bara ett av flera exempel på unga spelare som aldrig lyckades etablera sig på Anfield. Länk till artikeln här: https://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/liverpool-transfer-happy-cold-alone-19813065 
 

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2024-02-18 20:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool