Veckans Liverpool: Superligan, ny mittback och sena poängtapp

Veckans Liverpool: Superligan, ny mittback och sena poängtapp

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans usla spelförståelse

Natten till måndag kom så beskedet som så många supportrar fruktat efter alla rykten och spekulationer - Liverpool bryter sig loss och bildar en egen superliga tillsammans med elva andra “storklubbar”. Ett besked som givetvis möttes av stor kritik och som renderade i säljkrav riktade mot John W. Henry och hans Fenway Sports Group. Männen i kostym hade inte brytt sig om att konsultera med sina kunder, förlåt supportrarna, innan beskedet och hanterade hela situationen med historiskt usel spelförståelse. 

Mer om superligan kan ni läsa här, här och här

...veckans reträtt

Reaktionerna på ägarnas girighet var ilskna. Ägarna hade tagit fotbollen från supportrarna men supportrarna hade inte gett upp och inledde en gränsöverskridande kampanj mot superligan som bara något dygn efter dess lansering gick i graven. En seger för supportrarna men vägen mot en mer rättvis väg är fortfarande lång och snårig. 

Läs mer om detta här



...veckans offerkofta

När storklubbarnas ägarkonsortium gjorde sitt bästa för att vända en hel fotbollsvärld emot sig såg Uefa, och Fifa också för den delen, sin chans till lite goodwill. För det är ju Uefa som står för det fina med fotbollen; Champions League, Europamästerskap, “Nej till rasism”-skyltar och inte ett spår av korruption. Eller ja, det är väl det de vill få oss att tro i alla fall. Faktum är att de är precis lika stora skurkar som männen bakom superligan. Jag tycker att Patrick Bamford i Leeds sade en bra grej om detta efter 1-1-matchen mot Liverpool. 

— Det är fascinerande att se ilskan när man förlorar sina pengar, om det ändå hade varit samma reaktion inför saker som till exempel rasism. 



...veckans mittback

Ibrahima Konaté. Så heter Liverpools nästa mittbacksstjärna. RB Leipzigs franske U21-landslagsman ska enligt Fabrizio Romano ha gått med på att skriva under ett femårskontrakt med de röda. Prislappen uppges landa på £30,5 miljoner. Klopp ska ha följt Konaté ganska länge nu. Fransmannen har haft en del skadebekymmer men när han väl kamperat ihop med landsmannen Dayot Upamecano i mittlåset har han sett ut som en av Europas mest talangfulla unga försvarare. 

...veckans deja vu

Liverpool avslutade veckan på samma sätt som man började den. Med en sent tappad 1-0-ledning. I måndags var det Leeds och igår lördag var det Newcastles tur att sno en sen pinne mot Liverpool. Ett tungt poängtapp för de röda som har fem finaler kvar av säsongen i jakten på Champions League-platsen.

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-04-25 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool