Veckans Liverpool: Toppmatch, Trent och taggade tjejer

Veckans Liverpool: Toppmatch, Trent och taggade tjejer

Vecka 47 är på väg att avslutas och vi kan konstatera att ligan och dramatiken är igång. Livet är tillbaka enligt många röda fans. Vi summerar det som hänt med veckans …

… toppmatch
Manchester City mot Liverpool. Det kan inte bli så mycket mer toppmatch. Och det kan inte bli svårare än att spela på Ethiad. Båda lagen var väldigt laddade. Manchester City hade mer boll vilket var väntat, men det behövde inte vara någon nackdel då vi har har så vassa kontringsspelare. Vi hade bra lägen och kunde ha vunnit matchen, men vi kunde också mycket väl ha förlorat matchen. Vi känner oss tillfreds med 1-1 på Ethiad.

… Trent
Trent Alexander-Arnold fick order om eller tvingades till spela mer högerback och mindre mittfältare i matchen mot Manchester City. Han hade en väldigt svår motståndare mot sig i Jérémy Daku och blev stundtals bortgjord, men flera gånger lyckades han stoppa den snabba belgaren. Trent tuffade till sig och stod för tio återerövranden av bollen, vilket var mest av alla. Det var härligt att se Trent gå in med kroppen, det har vi saknat förut.

Men det var som vanligt inte Trents defensiva arbete som var utropstecknet. Vilket skott! Vilken skön träff! Vilket rassel i nätmaskorna. Tack Trent! Till och med vår svurne antagonist Gary Neville lyfte på hatten: “He’s not a Right-Back. He’s the Right-Back”. 

... Mo
Vem var det som passade till Trent om inte kung Mohamed Salah. Det var hans 17:e målmedverkan på 20 matcher mot Manchester City. Det ljusblå emiratägda laget måste darra när dom ser vår egyptiske kung. Sammantaget har Mo spelat 18 matcher denna säsong och har gjort 12 mål och fem assist. Mo levererar hela tiden. 

… start på ett frenetiskt spelschema
Matchen mot City var den första i raden på ett väldigt intensivt spelschema. Våra röda hjältar kommer att spela 11 matcher på 37 dagar från Citymatchen till och med nyårsdagen. Matchen mot City är avklarad, sju ligamatcher ska nu spelas utan respit. Först följer Fulham hemma, därefter Sheffield United borta, Crystal Palace hemma, Manchester United hemma, Arsenal hemma, Burnley borta och Newcastle hemma på nyårsdagen. En viktig septett matcher som avgör om vi är med i titelracet eller inte.

Förutom ligamatcherna återstår Europa League-matcherna mot LASK hemma den 30/11 och mot Union Saint-Gilloise borta den 14/12. Vi spelar också kvartsfinal i ligacupen (Carabao Cup) mot West Ham på Anfield den 20/11. Det gäller att ha kalendern uppdaterad och heja så att stämmorna blir hesa och tummarna vitnar. 

… damkoll
Våra tjejer har spelat två matcher denna vecka. Först mötte vi Manchester United i Ligacupen på Prenton Park. Vi förlorade en jämn match där “mancarna” hade något bättre chanser och vann med 1-0. I FA Womesn League Cup ingår 24 lag som inleder med gruppspel där lagen är uppdelade regionalt i fem grupper. Den nordvästra gruppen består av Liverpool, Everton, Manchester City, Manchester United och Leicester. Ettan och dom två bästa tvåorna går vidare. Chelsea som vann WSL förra säsongen går direkt till nästa omgång. Vi har nu förlorat tre matcher av tre i denna cup och kan därmed lägga denna turnering till handlingarna.

Precis som för killarna är det ligan som är det viktigaste och där har vi hävdat oss ganska bra. Vi gav Brighton på nöten idag på Prenton Park. Vi dominerade matchen och vann med 4-0. Först knoppade den resliga mittbacken Gemma Bonner in 1-0 på en hörna slagen av Marie Höbinger. Därefter visade norskan Sophie Román Haug upp sig på styva linan med assist till först Shanice van de Sanden och sedan till Ceri Holland. Hon avslutade en trevlig dag med att själv göra 4-0 assisteread av Leanne Kiernan. Vi ligger nu på en fjärdeplats i en något haltande tabell. Vi är inte titelkandidat, men i bästa fall kan vi kampa om en Topp-tre-plats som skulle innebära kval till Champions League

Frisse Frisonfrisse.frison@liverpoolsweden.se2023-11-26 18:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool