Veckans Liverpool: Tränaren utmanar Thiago i årets mål-kampen
En händelserik vecka i Liverpoolkretsar. Har du hängt med?

Veckans Liverpool: Tränaren utmanar Thiago i årets mål-kampen

Lite av varje, viktigt och oviktigt från Liverpoolveckans som passerat. LFC-redaktionen ger er...

…Veckans framspelning 
Veckans framspelning stod ingen mindre än Pep Ljinders för. Pep? Det är väl ingen spelare tänker ni kanske. Ni har så rätt. I en coach-match slog han till. Dribblade sig genom hela motståndarlaget, inklusive målvakten, för att senare frispela en lagkamrat. Vem som faktiskt gör målet vet jag faktiskt inte. Det spelar inte heller någon roll. Har ni inte sett det, kika på det. Går att hitta på Liverpools twitter.  

…Veckans mål
Veckans mål gjorde Divock Origi, vem annars. Thiagos mål från förra veckan i all ära. Det var snyggt och allt sånt. Origis mål är inte lika snyggt. Men det har något annat. Vi som hängt med vet hur det ligger till, eller hur vi tror att det ligger till. Origi är som en fuskkod som man kan använda ett fåtal gånger per säsong. Ligger man under kan man byta in Origi på slutet för att få med sig ett mål, vi har sett det många gånger. CL-finalen mot Tottenham, skitmålet mot Everton och nu, fler exempel finns. Vi vet vad vi får av vår älskade Divock. Har någon spelare någonsin varit svårare att förhålla sig till? 

...Veckans rekord(?) 
Liverpool har slagit ett rekord, om man nu får kalla det för rekord. Kortsökt är det inte. Här kommer det: Liverpool är det första laget i engelsk högstaligehistoria att göra minst två mål i 18 raka matcher, alla tävlingar inräknade. Läs det igen så förstår du nog vad som faktiskt hänt. Förstår du fortfarande inte är det bara att läsa igen. Rekord eller inte, Liverpool gjorde det! 

...Veckans nomineringar 
Två Liverpoolspelare har nominerats till “Player of the month”-priset i Premier League. Trent Alexander-Arnold och Diogo Jota. Det är nog inte omöjligt att någon av dem tar hem det. Trent har varit grym, och Jota ännu bättre.  
Utöver detta har Salah utnämnts till världens sjunde bästa spelare. Testa nämn sex spelare som är bättre om du kan, det är inte helt lätt. Men det är som det är. Sjua i världen är inte helt dumt ändå.  
Efter matchen mot Wolves startade Liverpool, som alltid, en omrösning om vem som skulle utses till matchens lirare. Vilka fyra som nominerades? Origi, Origi, Origi och Origi. Origi vann. 

...Veckans tillskott 
Ledarstaben har utökats. Om det har att göra med coach-matchen, och att det saknades täckning någonstans på planen låter jag vara osagt. Skämt o sido. Den brasilianske legendaren Taffarel ansluter som målvaktstränare, efter att Alisson talat gott om honom. Taffarel har rollen som målvaktstränare i brasilianska landslaget, och kommer att kombinera den med Liverpooljobbet. 55-årigen är den målvakt med flest landskamper i Seleção och var med och segrade i VM 94.  

...Veckans läsarfråga
Vad ska Liverpool göra med Origi egentligen? Viktiga mål gör han, men han spelar inte speciellt mycket. Sälja eller behålla? Det är frågan.
 

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2021-12-05 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool