Veckans Liverpool: Vad har egentligen hänt med Shaqiri?

Veckans Liverpool: Vad har egentligen hänt med Shaqiri?

Högt och lågt, stort och smått från Liverpoolveckan som gått. LFC-redaktionen ger er…

...veckans drömelva
Årets bästa elva från förra säsongen presenterades i början av veckan och innehöll inte mindre än fem Liverpoolspelare - Trent Alexander-Arnold (som även utsågs till säsongens bästa unga spelare), Virgil van Dijk, Andy Robertson, Jordan Henderson och Sadio Mané. 

...veckans försäljningsrykte
Det var under tisdagen som Liverpoolsupportrarna nåddes av informationen att klubben överväger att sälja 20-årige anfallstalangen Rhian Brewster. Engelsmannen spenderade vårsäsongen på lån i Swansea men hade inte kopplats ihop med någon permanent exit innan tisdagens rapporter, som Sky Sports var först med. Graham Potters Brighton & Hove Albion beskrivs av Chris Bascombe på The Telegraph som den största intressenten. Prislappen ska ligga på omkring £25 miljoner. 


Should he stay or should he go? 

...veckans “positive talks”
Gini Wijnaldum har länge ryktats vara på väg bort men under onsdagen briserade uppgifter som stärkte förhoppningarna om en fortsatt framtid på Merseyside för holländaren. Rapporterna kom från Sky som gjorde gällande att Gini hade talat om sin framtid med Jürgen Klopp - ett samtal som rubriksättaren valde att kalla “positive talks”. Huruvida mittfältaren kommer att stanna eller ej återstår fortfarande att se, men detta - i kombination med starten i premiären mot Leeds - indikerar i alla fall att Klopp ser en framtid för Gini på Anfield. 

...veckans brasseslips #2
Liverpool går av allt att döma mot sommarens andra värvning. Det ska handla om en målvakt, närmare bestämt Fluminenses 17-årige skottstoppare Marcelo Pitaluga, som beräknas kosta upp emot £1.8 miljoner inklusive add-ons. Målvaktstränare John Achterberg ska ha propsat hårt för värvningen. Alisson Becker ska vidare ha gett goda vitsord om Pitaluga som förväntas genomgå sin läkarundersökning i nästa vecka. (James Pearce, The Athletic


Tre fullträffar och skytteligatopp - ingen dålig premiäromgång för den gode Mo. 

...veckans four season wonder
Mohamed Salah rivstartade säsongen med tre baljor när Liverpool brottade ned ett inspirerat Leeds United på lördagskvällen. Resultatet skrevs till 4-3 efter att nämnda Salah avgjort med kvällens andra straffspark med bara ett par minuter kvar av ordinarie tid. En frejdig start på säsongen mot ett gäng nykomlingar som fler kommer att ha problem med under hösten. 


På väg bort? 

...veckans mysterium
Vad har hänt med Xherdan Shaqiri? Schweizaren fick inte visa upp sig i någon ut av träningsmatcherna och när det äntligen var dags för laget att kastas in i hetluften mot Leeds var han inte ens med i matchtruppen. Något måste ha hänt för jag kan i varje fall inte se ett scenario där Shaq inte ens räcker som femteval bakom fronttrion. Försäljning på gång? Det skulle inte förvåna mig. 

Redaktionen2020-09-13 22:00:00

Fler artiklar om Liverpool