Veckans Liverpool: VM, Premier League och serieseger

Veckans Liverpool: VM, Premier League och serieseger

Trots att halva veckan innehöll landslagsuppehåll så har det varit en fullspäckad Liverpool-vecka. Match i Premier League, serieseger i Championship och i hängande rykten. Redaktionen ger er veckans…

... veckans ”VM-lirare”
Inledningsvis av veckan som passerat så spelades det flera avgörande matcher av VM-kvalet till mästerskapet i Qatar i december. Flera av klubbens spelare representerade sina landslag, och ett extra stort grattis säger vi till: Diogo Jota och Sadio Mané som var högst delaktiga till att Portugal respektive Senegal blev klara för världsmästerskapet. 

... veckans ”seriesegrare”
När vi är inne på gratulationer så ska vi självklart gratulera Liverpools damlag som i veckan gjorde det som krävdes för en seger i Championship. Laget är äntligen tillbaka till högsta divisionen och kommer kommande säsong att representera Liverpool i FA Women’s Super League. Grattis!
 

...veckans ”vikarie” 
Veckans vikarie går självfallet till Joe Gomez som vikarierade på högerbacksplatsen i matchen mot Watford. Inte nog med att nollan hölls intakt så stod han för en ”Trent-esque” assist till Diogo Jotas 1-0-mål i 2-0-segern. Trots minimal speltid sedan skadan så har vi fortfarande en fullgod ersättare som både ytterback och mittback i Joe Gomez och det gav mig glädje att se honom göra en klart godkänd insats när det väl behövdes.

... veckans ”kapten”
Går självfallet till vår kapten Jordan Henderson. En detalj som många missar när Liverpool tilldelas straffar är att Jordan Henderson ofta är runt straffpunkten och straffläggaren innan den ska slås, och detta är inte för att han själv är sugen att slå den utan för att ta bort extra press och psykningar från motståndare. Hur mycket det påverkar en Premier League-spelare låter jag vara osagt, men ett fint initiativ från vår kapten. 

PS. Någon som förtjänar löneförhöjning inom Liverpool är den person som hanterar lagets straffskyttar. Både Fabinhos straff mot Watford och majoriteten av straffarna i Ligacupfinalen håller yppersta världsklass och jag känner inte längre någon nervositet vid straffar, avslutar jag med en fin jinx inför nästa straff.

... veckans (lilla) glädjebesked
Flera källor runt omkring England och laget har börjat läcka information om att en kontraktsförlängning från Mohamed Salah är nära. Enligt dessa uppgifter vill Salah stanna och ska ha gått med på att sänka sina krav från de rapporterade 500 000 punden i månaden för att passa in i lönesystemet. Men tills det kommuniceras i officiella kanaler så får vi vänta med firandet. 

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-04-03 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool