Veckans Liverpool:“Caoimhin Kelleher Cup”

Veckans Liverpool:“Caoimhin Kelleher Cup”

En vecka av eufori för den röda delen av Merseyside. Överkörning i ligan och första inhemska cuptiteln på 10 år. Detta har onekligen varit en bra vecka för The Reds och här kommer en liten summering:


Veckans utklassning i ligan…
Veckan inleddes med hängmatch mot Leeds United på Anfield. Matcherna mot Leeds sedan de gick upp har allt som oftast varit svängiga och målrika. Denna gång vara det bara det senare.

Mohamed Salah bombade in två straffar, Joel Matip fick göra sitt första för säsongen, Sadio Mané adderade två mål till sitt konto och Virgil van Dijk ville inte vara sämre än sin mittbackskollega och fastställde slutresultatet med matchens i princip sista touch.

Tre poäng plockades in på Manchester City och känslan är att vi verkligen har ett race att se fram emot under våren. Nyckeldatumet är nog 10 april då vi ställs mot Manchester City borta, så se till att inte boka upp er den dagen.

Veckans dubbla trios…
Att formen ser fin ut och att vi är med på flera fronter är det ingen fråga om, men att våra egna spelare skulle tävla mot varandra i fler individuella kategorier var det nog inte många som hade trott.

I skytteligan ser vi Salah i topp på 19 kassar, Jota som två på tolv och Mané håller alltjämt i bronspengen med sina elva mål.

I assistligan ser vi återigen Salah i topp, tillsammans med Trent Alexander-Arnold på tio assist vardera och flåsande i nacken på båda två har vi en viss skotte vid namn Andrew Robertson som samlat ihop nio assist.

Självklart prioriteras klubbens titlar över individuella utmärkelser, men jag tror inte att det dröjer många veckor innan Trent och Robbo börjar tråka varann över twitter över vem som har flest assist och så länge vi fortsätter vinna får de gärna göra det.

Veckans “Caoimhin Kelleher Cup”...
För att citera Klopp “Han förtjänar det, han tog laget hit”. Hur betalade Kelleher tillbaka för förtroendet då? Jo genom att även denna gång se till att Liverpool gick segrande ur en match i ligacupen.

Hjälte i matchen med flertalet viktiga räddningar, följdes upp med att slå in den elfte straffen själv för att sedan se Kepa dunka sin och Chelseas sista straff över.

Frågar ni mig är det nog dags att byta namn på ligacupen igen. Istället för Carabao Cup så tycker jag att vi kör på Caoimhin Kelleher Cup. I varje fall ikväll, för oj vad han har förtjänat detta.

Det var hans turnering från början till slut och vilket fantastiskt slut den fick.

Rasmus Hjortling Olofsson2022-02-27 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool