Veckans Liverpool:”Derbylorden”, Ligavinnare och Förnedring

Veckans Liverpool:”Derbylorden”, Ligavinnare och Förnedring

Det har varit en händelserik vecka som ur ett Liverpool-perspektiv också varit fantastisk. Här kommer veckans summering med fokus på såväl Premier League-matcherna som lite annat:

Förnedringen av United…
Ja alltså jag vet inte riktigt vart jag ska börja. 9-0 mot United över säsongen och en match som så tydligt speglade ordspråket ”män mot pojkar”. Självklart är det alltid otroligt härligt att slå United men nervositet jag känt inför mötet innan finns inte riktigt där.
Den här säsongen har efter fjolårets ”skitår” onekligen bevisat hur långt före vi ligger såväl på plan som utanför och den känslan njuter jag verkligen av.

Ligavinnarna fick äntligen fira…
Herrlaget är alltjämt i en tajt kamp med Manchester City om Premier League-titeln, men sedan ett par veckor tillbaka har det stått klart att damerna vinner FA Women's Championship och med det tar steget tillbaka till FA Women's Super League.
Och idag fick äntligen Matt Beards lag lyfta trofen. Hatten av till damerna som förhoppningsvis kan etablera sig ordentligt i högstaligan nu.

”Derbylorden” gjorde det han gör bäst…
Ett av sätten att få titulera sig ”Lord” är att äga landområde i Storbritannien och ännu en gång visade ”Lord” Divock Origi att han verkligen äger Everton.
Efter lite drygt 60 svårspelade minuter valde Jurgen Klopp att slänga in sin joker och vilken effekt det fick. Är högst delaktig i uppbyggnaden till Robertsons 1-0-mål och är ju påpassligt framme och nickar in Diaz cykelspark till 2-0.
Det är nog bara för Everton att lämna över nycklarna till allt de äger, för ännu en gång har Origi visat att han gör lite som han vill när det vankas derby.

Hemlighetsfulle Salah…
Tidigare i veckan gjorde Mohamed Salah en intervju FourFourTwo och då sa han följande:
”Jag tror fansen vet vad jag vill, men gällande kontraktet handlar det inte alls om pengar. Så jag vet inte, jag kan inte berätta exakt. Jag har ett år kvar och fansen vet vad jag vill”.
Det har spekulerats mycket kring vår egyptiske kungs framtid. Hans svar ger ju ingen direkt klarhet i hur det ligger till utan framtiden får helt enkelt utvisa vad som händer

Rasmus Hjortling Olofsson2022-04-24 22:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool