Etihad Stadium, 2021-05-29 21:00

Manchester C - Chelsea
0 - 1

Vi är det bästa laget I världen!
Säsongens bästa spelare i Chelsea Mason Mount gjorde återigen en fin insats. Nu kan han dessutom titulera sig vinnare Champions League.

Vi är det bästa laget I världen!

En mycket nöjd Mason Mount i festens centrum delar med sig om sina känslor kring det faktum att hans Chelsea precis vunnit Champions League säsongen 20/21 och hur viktig hans familj varit längs resan.

Den blåa pojken hade en nyckelroll i vinstmatchen mot Manchester City då han bland annat slog en underbar passning fram till Kai Havertz matchavgörande mål. Utöver detta stod Mason Mount för en arbetsinsats över det vanliga och som vi också vant oss vi var han ett ständigt offensivt hot. Ännu en fin insats på alla högsta nivå. Efter matchen är Mount inte sen med att dela med sig om känslor och tankar:

”Jag kan inte uttrycka mig I ord, jag kan inte fatta det! Jag har nu spelat två FA-cupfinaler med Chelsea och förlorat dem bägge och det har verkligen gjort ont efter de matcherna. Jag har drömt sedan jag var barn att gå hela vägen, att nå finalen och sedan vinna den. Att lyfta bucklan! Detta är vem jag är som spelare och vad denna klubb står för. Jag kan mitt Chelsea utan och innan, och nu gå hela vägen och vinna Champions League där vi slår alla detta topplag, det är verkligen en speciell, stor prestation.”

”Just nu är vi världens bästa lag, ingen kan ta det ifrån oss!”

Mount är en av tre akademispelare som var en del av finalen. Mason är inte sen att hylla den vägen som hjälp honom nå hela vägen till den stora scenen. Han menar också att hans familjs stöd har betytt mycket för honom. En upprymd Mount säger:

“Det är inte bara spelarna, det är också gruppen som jobbar med oss runt om. Det betyder jättemycket för oss spelare att ha en så bra grupp runt oss. Min pappa kom precis ned från läktaren och jag brast ut i gråt när jag såg honom. Det är en lång resa som är gjord för att komma fram till detta ögonblick. Jag tackar verkligen min familj för att de gjort för mig och nu får vi alla ta del av belöningen.”

Vi som hejar på Chelsea glädjs lite extra åt att just "vår egen" Mason Mount får vara en så viktig del i denna finalvinst. 

Källa: Chelseafc.com
 

Erik Larholm@eriklarholm2021-05-30 10:29:59
Author

Fler artiklar om Chelsea