Vi har en ny försvarschef

Vi har en ny försvarschef

Virgil van Dijk kommer att vara borta ifrån spel i vad som ser ut att bli resten av säsongen. Hans påverkan dom senaste säsongerna har varit enorm. Men det var ju faktiskt en annan komponent som fick pusselbitarna att tillslut falla på plats. Ska vi ignorera Alisson Beckers förmåga att styra upp ett försvar?

Alisson Becker har sedan ankomst till Liverpool gett lite blandande intryck bland supportrarna. På plan dominerar han sitt straffområde, han är en mardröm för anfallare som befinner sig i ett friläge, och han är en stor anledning till att laget kan stå med en hög backlinje. Vid sidan av plan döper han sin lagkamrat Roberto Firmino i en swimmingpool, han sjunger och spelar gitarr med Jamie Webster, och han verkar lida av samma grillberoende som Fredde Schiller i Solsidan. Det går dock inte att komma ifrån att vår katolska burväktare är en vinnarskalle av högsta rang, hur man än väger ihop dom olika intrycken. Det på plan är det man utvärderar.
 
Den intensiva vinnarviljan kan utspela sig på olika sätt. Alisson är inte speciellt lik Roy Keane och inte Steven Gerrard heller för den delen. Han är inte den klassiska ”skrik på allt som rör sig-typen”. Becker är snarare en betraktare av spelet som med koncentration följer hur bollen far över planens ytor in i olika zoner och via specifika lagdelar. Han är inte den mest vokala typen, och det är poängen. Att vara högljudd och diktera är i vanliga fall Virgil van Dijk, kapten Jordan Henderson och rösterna vid sidlinjens uppgift. Målvakten pekar, applåderar och påminner om instruktionerna vid fasta situationer. Han är inte, för det mesta, typen som vrålar ut direktiv. Men sen, tisdag kväll:
 
”Joe, PUSH”
”Ryhs, UP, UP, UP”
”Push, TOGETHER”
”Squeeze, TOGETHER”
”Go! Together”

 
Med van Dijk och Fabinho ur bilden i och med skador, så tog Alisson en ny roll. Han var högljudd och lugnande. Det gav en påminnelse om att det finns en fördel med att ha tomma läktare, även om det är tragiskt.
 
Rhys Williams är en ung försvarare, en tonåring, som garanterat kommer få sin roll i Liverpools process att ”attackera ligatiteln” dom kommande veckorna. Williams lär bilda mittbackslås med Gomez dom kommande matcherna, även om Fabinhos skada verkar vara lindrigare än befarat. Man skulle kunna fortsätta att spekulera i hur redo den unge Rhys är för denna utmaning, men nog förtjänar han en chans? Han har ju trots allt en Alisson Becker i en ny roll (?) att luta sig emot.

Källa: Liverpool.com

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-10-29 20:05:00
Author

Fler artiklar om Liverpool