Vilka Liverpoolspelare är bäst på sociala medier?

Vilka Liverpoolspelare är bäst på sociala medier?

Idag ska vi rikta fokus mot de sociala medierna och vilka nuvarande och tidigare Liverpoolspelare som kan vara värda att följa, beroende på vilken typ av innehåll man är intresserad av att ta del av.

För att denna text inte ska vara så upprepande kommer jag inte att nämna just precis vilken plattform respektive spelare använder sig av. Det får ni helt enkelt lista ut själva, men Twitter, Instagram och Facebook är det som gäller generellt. Vissa spelare använder sig bara av någondera av dessa medan andra har konton på samtliga plattformar.

I dagens trupp är i princip alla spelare aktiva på sociala medier, förutom Joël Matip då (som ändå har flera parodikonton). Spelarna idag är egentligen rätt tråkiga att följa och många tänker sig noga för innan de uttrycker sig så att inget ska kunna uppfattas fel eller skada deras rykte. Det är främst bilder från träningsanläggningen, matcherna och diverse sponsoruppdrag som läggs ut och väldigt lite från deras privatliv, speciellt under säsongen. Det brukar ofta låta ungefär så här: “Let’s go boys”, “Big three points”, “Focus on the game tomorrow”, “We keep fighting”, “The hard work continues"...gäsp, rätt stelt och tråkigt eller hur?

James Milner använde länge inga sociala medier alls, men fick till slut ge med sig och bjuder nu och då på lite skämt och självironi. Han verkar utan tvekan vara den med med mest humor i Liverpools nuvarande lag, även om Andy Robertson emellanåt också försöker göra sig lustig. Brassarna Alisson och Firmino är djupt troende och deras sociala medier innehåller en hel del brasiliansk baptism, där olika högtidsstunder uppmärksammas på olika sätt. Georginio Wijnaldum är kanske den som i högst grad försöker interagera med fansen. Överlag finns det dock som sagt inte mycket häpnadsväckande att ta del av kring spelarna i dagens trupp.

Bland tidigare Liverpoolspelare bjuds det däremot på en hel del betydligt roligare innehåll. Bland det gamla gardet håller såklart inte lika många på med dessa nymodigheter, men både Kenny Dalglish och Ian Rush har konton på sociala medier för att nämna två stora namn. De riktiga guldkornen hittar vi dock främst hos spelarna i Istanbul 2005-gänget. Jamie Carragher är i en klass för sig och bjuder på mycket självironi och skämtande. Han öppnar ofta upp för stora debatter och tycks alltid ha sista ordet eller en passande kommentar vid precis rätt tillfälle. Carraghers sociala medier handlar nästan enbart om fotboll, men bland de övriga Champions league-mästarna från 2005 består innehållet däremot av en varierande blandning av allt mellan himmel och jord.

Är man intresserad av ytterst spektakulära kläder och musik ska man följa Djibril Cissé. Vill man se motorcross och snöskotrar, kika in på Sami Hyypiäs profil. Vill du ta del av extrem hårdträning med mycket längdskidor, följ John Arne Riise. Intresserar tjeckisk amatörhockey dig? Spana då in Vladimír Šmicer.

Luis García är en av de mest aktiva på sociala medier, med nästan dagliga inlägg. Han brukar också interagera en hel del med sina följare och svarar på mångas kommentarer. Han blandar minnen från sin tid i Liverpool med vad han gör till vardags. På tal om vardagssaker så får man heller inte glömma bort att nämna Jerzy Dudek, som nog är min personliga favorit på sociala medier, eftersom han tycks bjuda sina följare på allt han gör under dygnets 24 timmar. Den ena dagen är aldrig den andra lik och ibland funderar man över vad han ska hitta på för galenskap nästa gång. Är han inte ute på långpromenad barfota i snön så radar han upp gelébjörnar i parad. Testar han inte något nytt recept så tar han en cykeltur i bergen.

Övriga före detta Liverpoolspelare som är rätt humoristiska och som emellanåt kan bjuda på lite smått och gott är till exempel Peter Crouch, Pepe Reina, Lucas Leiva, Dejan Lovren och Ryan Babel. Den sistnämnde var ju en gång i tiden en av de första fotbollsspelarna som började använda sig av sociala medier och en del minns nog då han bötfälldes för att ha hånat domaren Howard Webb. Med undantag för Crouch är ju dessa spelare fortfarande aktiva idag, men lär nog efter karriären kunna publicera ännu roligare innehåll. Vi kan nämligen slå fast att före detta spelare allt som oftast är betydligt roligare på sociala medier än de som fortfarande är aktiva. Personligen drar jag i alla fall lättare på mungiporna då Jamie Carragher fortfarande kallar John Arne Riise för “ginger” än av att läsa då Jordan Henderson skriver “Need to keep it going”.

Vi kan också konstatera att nästan alla spelare idag använder sociala medier. I och med detta så finns det ju såklart både positiva och negativa sidor. Supportrarna får ta del av spelarna på ett helt annat sätt än för bara tio år sedan och i bästa fall kan någon glädjas av att ens idol gillat ens kommentar eller svarat på ens fråga. Något som jag själv blir väldigt glad över att se är att tidigare Liverpoolspelare, med Istanbul-gänget i spetsen, än idag verkar ha väldigt starka band till varandra. De kommenterar ofta varandras inlägg, minns tillbaka till forna tider och skämtar om saker som bara de själva har upplevt på Melwood en gång i tiden. För Daniel Agger är det nog lättare att från sin soffa i Danmark skriva en kort kommentar på Mark Gonzáles inlägg istället för att lyfta luren och ringa till Chile. Hade sociala medier inte funnits hade den typen av vänskapsband kanske inte levt kvar på samma sätt.

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2021-03-24 07:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool