Vinnaren Wijnaldum med ett nytt rekord

Vinnaren Wijnaldum med ett nytt rekord

Gini Wijnaldum har noterats för ett ärofyllt rekord för klubben.

Gini Wijnaldum, nyligen fyllda 30, har varit en viktig pjäs under de senaste säsongerna för Liverpool.

Trots transferrykten hit och kontraktssituationer dit så har han varit en trogen och nyttig spelare för Klopp under många år nu.

Kanske inte den som alltid sticker ut mest vad gäller teknisk briljans eller drömmål i kryssen, men ack så betydelsefull.

I samband med matchen mot Leicester noterades Wijnaldum för 200 matcher för Liverpool, och det visade sig vara mäktiga sådana.

Wijnaldum är nämligen den spelare för klubben som vunnit flest matcher någonsin av dessa 200. Holländaren har deltagit i 133 vinstmatcher och passerade därmed Alan Kennedy som stod noterad för 131 matcher.

Övriga spelare på listan är bland annat Ian Rush och Steve McMahon, som också är spelare som varit med och vunnit väldigt mycket under 200 matcher för klubben.

På dessa matcher har Wijnaldum noterats för 19 mål och 16 assist, vilket inte är några monstersiffror men ändå ett tecken på att vara nyttig för ett lag inte alltid går att mäta i poäng. Dessutom visar statistiken på att Gini är en snäll spelare - nio gula kort och noll röda på 200 matcher talar sitt tydliga språk.

Grattis, Wijnaldum!

Hur viktig är han för Liverpool, tycker ni?

Jacob Resarejacob.resare@svenskafans.com2020-11-23 22:18:41
Author

Fler artiklar om Liverpool